Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP'den çözüm süreci açıklaması

HDP'den çözüm süreci açıklaması

GÜNDEM Haberleri

HDP'nin Merkez Yürütme Kurulu çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan (MYK) yapılan açıklamada, "Yapılması gereken, çatışma politikasını bir kenara bırakıp, barışçıl çözüm yollarını yeniden devreye koymaktır. Çözüm Süreci'nin askıda tutulduğu her bir günün halklarımıza maliyeti çok ağırdır" ifadesine yer verildi.

"KAYIPLARI DURDURACAK ÇÖZÜM DEVREYE SOKULMALI"

Açıklamada, herkesi derinden, yürekten sarsan, acı kayıplara neden olan çatışma ve şiddet dalgasının her geçen gün tırmandığı bir süreç yaşandığı belirtilerek, "Bir an önce çatışmaları ve kayıpları durduracak çözüm politikalarının devreye konulması gerekirken, ülkeyi yönetme sorumluluğuyla karşı karşıya bulunanlar kaosu daha da derinleştirecek çatışmacı siyasette ısrar ediyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

"PARLAMENTONUN GÖREVİ TATİLE ÇIKMAK DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETMEK"

Başbakan'ın görevinin "Çatışmaları ve ölümleri durduracak süreci bir an önce acilen başlatmak, parlamentonun görevinin ise tatile çıkmak değil çözüm üretmek" olduğu vurgulanarak, "AK Parti'nin parlamentonun işlemesini engelleyerek çatışmalı süreci derinleştirdiği" öne sürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...