25 eski akil insan: Silahlar bir an önce susmalı

25 eski akil insan: Silahlar bir an önce susmalı

GÜNDEM Haberleri

Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan bazı isimler dün İstanbul'da bir balıkçıda bir araya geldi. 25 kişinin davet edildiği toplantıya; 10 isim katıldı.

Katılmayanlar, toplantı sonrası hazırlanan ortak açıklamaya imza koydu. Açıklamayı okuyan gazeteci Ali Bayramoğlu, silahların derhal susması ve çatışmasızlık ortamına geri dönülmesini istedi. Açıklamada, şunlar ifade edildi: "Silah ve şiddet perdesi yeniden açılmış; savaş kapımıza tekrar gelmiştir. Bir dönem akil insan işlevini yerine getirmiş, bugün kendi iradesiyle bir grup olarak bir araya gelmiş olan bizler, vicdani ve demokratik sorumluluk içinde kamuoyu önünde medyaya, taraflara, sorumlulara şu çağrıyı yapıyoruz; derhal silahlar susmalı ve mutlak çatışmasızlık haline dönülmelidir. Meydan okuyucu, ayırımcı ve suçlayıcı tahkir dilinden uzak durulmalıdır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...