Şehitlerimiz son yolculuklarına uğurlandı

Şehitlerimiz son yolculuklarına uğurlandı

GÜNDEM Haberleri

Mardin ve Kağızman'daki terör saldırılarında şehit olan askerlerimiz Akkabak ile Gökçe'nin cenazeleri, memleketlerinde toprağa verildi.

Mardin'in Midyat ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Barış Akkabak (20), memleketi Antalya'da son yolculuğuna uğurlandı. Akkabak'ın naaşı Diyarbakır'daki törenin ardından öğle saatlerinde askeri uçakla önce Antalya Askeri Havalimanı'na ardında da konvoy eşliğinde Serik ilçesindeki Gebiz Merkez Camisi'ne getirildi. Akkabak'ın Türk bayrağına sarılı naaşı musalla taşına konuldu, tabuta sarılan Akkabak'ın yakınları sinir krizi geçirdi. Cenaze töreninde yoğunluk nedeniyle izdiham olurken, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar", "Ne mutlu Türküm diyene", "Vatan sana canım feda olsun" gibi sloganlar atıldı. Şehit Akkabak, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kozan Mahallesi'deki mezarlığa defnedildi. Tabutun musalla taşından kaldırılması sırasında şehidin anneannesi Havva Akkabak nbsp;"Bir anne diyemedin, anneannen burada. Ne olur beni de alın, beni de götürün" diye feryat etti. Bu arada şehidin dedesi Ramazan Akkabak'ın pantolonundaki yamalar dikkat çekti. Cenaze törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Sena Nur Çelik, CHP Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın, Çetin Osman Budak, MHP Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ŞEHİT ALİ GÖKÇE DEFNEDİLDİ
Kars'ın Kağızman ilçesinde teröristlerin tuzakladığı mayının patlaması sonucu şehit olan 35 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe'nin cenazesi, Düziçi ilçesi Ellek beldesinde defnedildi. Kars'ta düzenlenen askeri törenin ardından özel uçakla Adana Havaalanına getirilen şehidin naaşı, Ellek beldesindeki babaevine götürüldü. Helallik alınmasının ardından Gökçe'nin cenazesi, Ellek Merkez Camisi'ne taşındı. Cenaze törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Osmaniye Valisi Kerem Al, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, 29. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin babası Mehmet Gökçe, oğlunun tabutunun önündeki fotoğrafına sarılıp öperek, "Vatan sağ olsun. Alim gitti ama bu vatanı teröristlere teslim etmeyeceğiz" dedi. Şehidin 11 yaşındaki oğlu Buğra Gökçe de babasının Türk bayrağıyla örtülü tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Anne Fadime Gökçe ise töreni sedyeden izledi. Kılınan namazın ardından tekbirler eşliğinde omuzlarda taşınan Jandarma Uzman Çavuş Gökçe'nin cenazesi, Aşağı Ellek Mezarlığı'nda toprağa verildi.
ŞEHİT MEDET ER, ADIYAMAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ
Şehit düşen Jandarma Er Medet Mat ise, memleketi Adıyaman'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesi, Erzurum Hava Meydan Komutanlığında düzenlenen törenin ardından uçakla Adıyaman'a gönderildi. Uçaktan indirilen şehidin cenazesi, karayolu ile doğduğu Kahta ilçesine bağlı İkizce köyündeki baba evine getirildi. Şehit Medet Mat'ın naaşı, daha sonra ailenin talebi üzerine düzenlenen törenin ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Törene, ailesi, yakınları, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Jandarma Alay Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...