Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'IŞİD'e karşı büyük operasyon yolda'

'IŞİD'e karşı büyük operasyon yolda'

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve ABD'nin yakın zamanda IŞİD'e karşı "kapsamlı bir mücadele" başlatacağını söyledi.

Amerikan savaş uçakları ve insansız hava araçlarının Türkiye'deki üslere nakledilmeye başlandığını söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kısa süre içinde IŞİD militanlarına karşı kapsamlı bir mücadele başlatılacağını söyledi. Güneydoğu Asya Uluslar Topluluğu (ASEAN) 48. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Malezya'da bulunan Çavuşoğlu, "ABD ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde; üslerimizin, özellikle de İncirlik üssünün açılması konusunda mesafe katettik. Amerikan savaş uçakları ve insansız hava araçları da Türkiye'deki üslere geliyor. Yakın zamanda IŞİD'e karşı ortaklaşa kapsamlı bir mücadele başlatacağız" dedi. nbsp;

İKİ KRİTİK GÖRÜŞME YAPTI

Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ve ABD'li mevkidaşı John Kerry ile görüştü. Lavrov'la 35 dakika süren görüşmede ikili ilişkiler, Suriye'de IŞİD'le mücadele ve Türk akımına ilişkin konular ele alındı. Çavuşoğlu, Kerry ile görüşme öncesi ABD basınından bir gazetecinin güvenli bölgeyle ilgili sorusuna, "Şu anda ABD ile beraber Suriye'deki ılımlı muhalifleri eğitiyoruz ve donatıyoruz. IŞİD?ile mücadelemize çok kısa süre içinde başlayacağız. Bunu takiben IŞİD?ile mücadelede ılımlı muhalifler için zemin daha güvenli hâle gelecek. Sonuç odaklı bir stratejiyle IŞİD'le mücadeleyi amaçlıyoruz. IŞİD'den kazanılan yerler de ister istemez doğal güvenli bölge haline gelecek ve bu bölgede ılımlı muhalifler yer bulacak" cevabını verdi. Yaklaşık yarım saat süren görüşme sonrası nbsp;ilk eğit-donat birliğinin Nusra Cephesi tarafından alıkonulmasıyla ilgili sorusu üzerine, Çavuşoğlu, "Eğit-donat önemli ama tek başına yetersiz kalıyor. Yaşananlar bugün haklılığımız ortaya koyuyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...