Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Soylu'dan koalisyon açıklaması

Soylu'dan koalisyon açıklaması

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, koalisyon sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.s

Soylu, hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili, "CHP ile bu süreç olmadığı takdirde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun söylediği gibi diğer siyasi parti olan MHP ile de bu koalisyon, hükümet kurma süreci zorlanacaktır" dedi.

Soylu, hükümet kurma çalışmalarına da değinerek, "Biz 13 yıldır iktidar olan bir siyasi parti idik. Elbetteki iktidarı kaybetmek bizim için üzüntü verici olmuştur. Çünkü 13 yıldır AK Parti Türkiye için büyük kazanımlar ortaya koydu ve biz bunu devam ettirmek istiyorduk ama biz bu konuda ne kadar aklıselim ile davrandığımızı, iktidara kördüğüm ile bağlı olmadığımızı, milletimiz bize ne emanet ve işaret vermişse o çerçevede hareket ettiğimizi şu geçtiğimiz süreçte ortaya koyduk" değerlendirmesinde bulundu.

Bu süreçte siyasi partilere gittiklerini, hükümet kurma çalışmaları içinde olduklarını belirten Soylu, "Elbetteki hükümet kurmak kolay bir iş değil. Farklı siyasi düşünceleri ortaya koyan siyası partilerin bir araya gelmesi de kolay değil, bunu sürdürmekte kolay değil ama buna rağmen milletimiz bize tek başına iktidar gücü vermediği için ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın anayasal süreç içinde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nu yetkilendirdiği için biz bu konuda samimiyetle bir çaba içinde olduğumuzu milletimiz, herkes, tarihte görmüştür. Bu konuda tüm yetkili kurullarımızda istişare ettik. Milletimizin ne düşündüğünü hep gözettik gözetmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"MHP ile de bu koalisyon, hükümet kurma süreci zorlanacaktır"

Soylu, hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde öncelikle CHP ile bir görüşme yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yarın Başbakanız Davutoğlu da bu sürecin bir bölümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek. Bütün bu değerlendirmeler ışığı altında orada bu sürecin bu bölümüne ait bir değerlendirme ortaya konulacaktır. Oradan çıkan değerlendirmeden sonra yine bu süreç konusunda vatandaşımızın, milletimizin talimatı gereği yerine getirilmeye çalışılacaktır. Bu konuda bizler kendi görüşlerimizi, değerlendirmelerimizi, milletimizin görüşleri ışığı altında ortaya koyduk ve koymaya devam ediyoruz. CHP ile bu süreç olmadığı takdirde Başbakanımız Davutoğlu'nun söylediği gibi diğer siyasi parti olan MHP ile de bu koalisyon, hükümet kurma süreci zorlanacaktır."

Kendilerinin hükümet kurmanın ve hükümeti oluşturmanın milletin verdiği direktif doğrultusunda olabilmesi için ellerinden gelen bütün samimiyeti ortaya koyduklarını ifade eden Soylu, "Sonuç nasıl olursa olsun hayırlı olabileceği kanaatini taşıyorum. AK Parti bu süreç içinde sorumluluğunu yerine getirmiştir ve halen yerine getirmeye devam etmektedir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...