Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erkekler internete daha bağımlı

Erkekler internete daha bağımlı

GÜNDEM Haberleri

Yapılan 2 ayrı araştırmada, erkeklerin kadınlara oranla internette daha fazla zaman harcadığı ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinin internet bağımlılığına ilişkin yaptığı iki ayrı araştırma, erkeklerin kadınlara oranla sosyal medyada daha çok vakit geçirdiğini ve kentlerde bağımlılık düzeyinin kırsala göre daha fazla olduğunu ortaya koydu.


Toplam 100 bin kişi üzerinde gerçekleştirilen "18 Yaş ve Altı Okur-Yazar Bireylerin İnternet Bağımlılığının Sosyo-Demografik Özelliklerine Göre Analizi Ve Birey Sağlığı Üzerindeki Etkilerinin Tespiti Araştırması"nda dikkat çekici sonuçlara ulaşıldı.


Bilgisayar kullanabilme oranı tüm katılımcılar için % 88, bilgisayar kullanabilen tüm katılımcılar içindeki bağımlı oranı ise % 8,4 olarak belirlendi.


Araştırmaya göre, bağımlılık oranı kızlarda % 42, erkeklerde % 58 olarak tespit edildi. İnternet bağımlılığı, kentlerde kırsala göre daha fazla. Bağımlı oranı orta gelir düzeyinde artış gösteriyor ve gelir düzeyi arttıkça bağımlılık da artıyor.


Sağlık Bakanlığının 2023 yılı projeksiyonuna göre bağımlılık oranının % 24,6 düzeyine çıkması bekleniyor. Bu da 8 yıl sonra her 4 kişiden birinin internet bağımlısı olma potansiyelini ortaya koyuyor.


Kullanıcıların yüzde 18'i bağımlı
Gazi Üniversitesince yapılan benzer araştırmada da internet bağımlılığının 16-24 yaş grubunda, erkeklerde, bekarlarda, ortaokul ve lise mezunlarında, işsizlerde, aylık geliri bin TL'nin altında ya da 5 bin TL'nin üzerinde olanlarda daha fazla görüldüğü tespit edildi.


"Bilgisayar ve İnternet Kullanımı Bağımlılık Araştırması" başlıklı araştırmada, bin 390 kişi ile yüz yüze görüşüldü. Araştırmaya göre, katılımcıların % 18'i internet bağımlısı. Bağımlılık 16-24 yaş grubunda, erkeklerde, bekarlarda, ortaokul ve lise mezunlarında, işsizlerde daha fazla.


Katılımcıların % 34,4'ünün sosyal, % 25,2'sinin haber, yüzde 13'ünün oyun amacıyla interneti kullandıkları belirtiliyor.


Katılımcıların % 20,9'u kendisini internet bağımlısı olarak görüyor. Yüzde 79,1'i ise bu görüşe katılmıyor. Araştırmaya göre, katılımcıların % 18,2'si de internet bağımlısı olma potansiyeli taşıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...