Cumhurbaşkanı Erdoğan: Silahlar gömülene kadar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Silahlar gömülene kadar...

GÜNDEM Haberleri

"Israrla söylüyorum; Silahların üzerine beton dökülene kadar, sınırlarımız içinde tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemize devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görevini devretmeye hazırlanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e Devlet Şeref Madalyası verdi. Beştepe Sarayı'nda düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel'le 4 yıldır uyumlu ve verimli bir çalışma yürüttüklerini vurguladı. "Sayın Özel'e TSK'mızın anayasa ve hukuk devleti içerisinde görevini yürütmesi hususunda gösterdiği hassasiyet sebebiyle ayrıca teşekkür ediyorum" diyen Erdoğan, "Türkiye'ye ve milletimize yönelik saldırılar, çok farklı kaynaklardan ve çok farklı biçimler altında gelebiliyor. Paralel devlet yapılanmasının, TSK içinde yol açtığı sıkıntıların çözümü için de Genelkurmay Başkanımızla işbirliği içinde olduk" ifadelerini kullandı. nbsp;
Suruç katliamının ardından başlayan terör dalgasına da değinen Cumhurbaşkanı terör örgütlerine karşı da şu net mesajları verdi: "Biz 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi' derken milletçe bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım diye bunları söyledik ve Çözüm Süreci'yle de bu süreci taçlandıralım dedik. Ama bunlar ne yazık ki Çözüm Süreci'ni falan anlamadılar, anlamak istemediler. Öyleyse şu anda bu buzdolabındadır çünkü yapılanlar açıkça ortadadır. Maalesef hemen her gün ülkemizin değişik illerinden yüreğimizi dağlayan ve sabrımızı zorlayan hain ve kalleş saldırıların acı haberlerini almaya devam ediyoruz. Terörün tahriklerine, destekçilerinin provokatif açıklamalarına rağmen, dirayetli duruşumuzu koruduk koruyoruz. Terör örgütünün çok ciddi kayıplar yaşadığını biliyoruz. Güvenliğimiz için tehdit teşkil eden DAEŞ için etkili operasyonlar gerçekleştirdik. Bizim için terör örgütleri arasında hiçbir fark yoktur. Terör örgütleri ülkemiz için tehdit olmaktan çıkarılana kadar, devletimize milletimize doğrultulan silahlar bırakılıp, gömülünceye kadar… Silahların susması değil, silahların bırakılıp gömülmesi… Bunu ısrarla söylüyorum. Üzerine beton dökülene kadar, sınırlarımız içinde tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bakıyorsunuz silahı bırakmayan terör örgütüne bir kere bile şiddetin çözümün yolu olmadığını söylemeyi cesaret edemeyenler, bugün operasyonlara karşı çıkıyorlar… Bunlar ne yazık ki, çözüm sürecini filan anlamadılar, anlamak istemediler. Öyleyse, şu anda bu buzdolabındadır. Diğer engelleri nasıl aştıysak, terörün üstesinden de hep birlikte geleceğiz. TSK'nın yeni komuta kademesine yeni görev düşüyor. Etkili şekilde kullandığımız iş birliği zeminini, inşallah önümüzdeki dönemde de devam ettireceğimize inanıyorum."
Törenin ardından verilen resepsiyonda gazetecilerin kendisiyle ilgili "Cumhurbaşkanı anayasal sınırları içerisinde kalmalı" sözlerine sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Görev alanımla alakalı da birilerinin spekülasyon yapmasına müsaade etmem. Bana kimse yapacağım çalışmaları veya görev alanımı öğretmesin. Görev alanımı gayet iyi biliyorum" dedi.

CUMHURBAŞKANI:
Ülke kesinlikle başsız ve hükümetsiz kalmamalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin koalisyon görüşmeleriyle ilgili sorusu üzerine, "Şu anda Sayın Başbakan hükümeti kurmak üzere çalışmaları sürdürüyor. Anamuhalefet partisiyle gerek heyetlerin yaptığı görüşmeler var. Televizyondan izlediğim kadarıyla Perşembe tekrar görüşmelerinin olacağını duyduk. Temenni ederim ki hayırlı olur. Ama öbür tarafta MHP'nin de yine aynı şekilde heyet temsilcileriyle yaptığı görüşmeler var. Bilemiyorum, belki Sayın Başbakan bu arada onlarla da bir görüşme yapabilir veya yapacaktır. Bunlar şu anda benim tasarrufum içerisinde olan işler değildir. Şu anda benim 45 günün dışına taşan bir esnetme yetkim yok. Bunların hepsi benim 45 günlük süre içerisindeki atacağım adımlardır. Ama o kronolojik süreci nasıl değerlendiririm o biraz bana kalsın" dedi. Erdoğan, erken seçim tartışmalarıyla ilgili, "Meclis Başkanımla danışmam gereken, görüşmem gereken anlarda da muhakkak kendisiyle bu konuları tabii ki görüşeceğim. Şu anda da zaten görüşüyorum, görüşürüm. Ülke kesinlikle hükümetsiz kalmamalı, başsız kalmamalı" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu da, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Perşembe günü tekrar yapacağı görüşmeyle ilgili, "Bu görüşmelerde önümüzü görmek isteriz. Süremiz de çok değil ama 'Perşembe günü şu saatte, şöyle tarihi bir açıklama bekleniyor' gibi bir durum da olmaz. Hükümet kurmak için çalışmalar yürütülüyor" dedi. Davutoğlu, ihtiyaç halinde MHP ile tekrar görüşebileceğini de söyledi. Erdoğan ve Davutoğlu, resepsiyonun ardından bir araya gelerek terör saldırıları ve güvenlik konularını görüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...