Cizre'deki PKK kutlamalarında 6 yaralı

/ Kaynak: DHA
Cizre'deki PKK kutlamalarında 6 yaralı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Terör örgütü PKK'nın silahlı eyleme başlamasının yıldönümünde yapılan kutlamalarda 6 kişi yaralandı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'nın ilk silahlı eyleme başlamasının yıldönümü nedeniyle yapılan kutlamalarda 6 kişi havaya sıkılan tüfek saçmalarının isabet etmesi sonucu yaralandı.

PKK'nın Hakkari'nin Şemdinli ve Siirt'in Eruh İlçeleri'nde ilk silahlı eyleme başladığı 15 Ağustos 1984'ün yıldönümü nedeniyle Cizre'nin birçok mahallesinde etkinlik ve kutlamalar yapıldı. Kutlamalar sırasında havaya sıkılan tüfek saçmalarının isabet etmesi sonucu 6 kişi yaralanarak Cizre Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.


CİZRE'DEN SIK SIK SİLAH SESLERİ YÜKSELDİ


PKK'nın Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ni bayarak Doğu ve Güneydoğu'da eylemleri başlatmasının 31'inci yöldünümü nedeniyle Cizre'nin Cudi, Nur, Yafes ve Sur Mahallelerinde canlı müzik eşliğinde kutlamalar yapıldı. Kutlamalara Cizre Belediye Eş Başkanları Leyla İmret, Kadir Konur, DBP ve HDP yetkilleri de katıldı. nbsp;


Mahalle meclisleri tarafından düzenlenen etkinliklerde toplanan kalabalık canlı müzik eşliğinde halay çekerek, kutlama yaptı. Kutlamalar sırasında Cizre'nin değşik yerlerinden uzun süre silah sesleri duyuldu. İlçenin birçok mahallesinde yapılan kutlamalarda Belediye Eşbaşkanları Leyla İmret ve Kadir Konur da halay çekerek oynadı. Kutlamaların yapıldığı saatlerde güvenlik güçleri olası olaylara müdahale etmek amacıyla ilçenin önemli noktalarında geniş güvenlik önlemi aldı. Bu sırada polis zırhlı araçlarla cadde ve sokaklarda devriye görevi yaptı.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...