Gözler kritik buluşmada

Gözler kritik buluşmada

GÜNDEM Haberleri

Bahçeli ile bir araya gelecek olan Davutoğlu, hükümet kurmak veya seçime gitmek de dahil birçok seçenek sunmayı planlıyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet kurma çalışmaları kapsamında bugün saat 14:00'te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile TBMM'de bir araya gelecek. Davutoğlu, görüşme öncesi dün partisinin MHP heyetiyle çalışmaları gözden geçirdi. Hazırlıklarını tamamlayan Davutoğlu, Bahçeli ile hiçbir ön yargı olmadan oturup konuşmayı planlıyor. İki partinin ortak ve uzlaşabileceği noktalara dikkat çekmesi öngörülen Başbakan'ın ortak ve uzlaşılan konular çerçevesinde hükümet kurmak veya seçime gitmek de dahil birçok seçeneği gündeme getirmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 9 Temmuz'da 63. Hükümeti kurma görevi verilen Davutoğlu, sırasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile görüştü. Bu görüşmelerde Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu, koalisyon kurmak amacıyla görüşmelere başlama kararı aldı. Ardından AK Parti ve CHP heyetleri, 5 ayrı oturumda 35 saat süren istikşafi görüşmelerde bulundu. Ancak iki lider arasında ortak hükümet kurma konusunda anlaşma sağlanamadı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...