Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kobani'ye dönüşler devam ediyor

/ Kaynak: İHA
Kobani'ye dönüşler devam ediyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bulunan Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'nin Kobani bölgesine dönüşler devam ediyor.

Ayn-El Arap olarak da bilinen Kobani'den IŞİD terör örgütünün temizlenmesinin ve çatışmaların sona ermesinin ardından, bölgeye dönüşler devam diyor. Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan geçişlere pazartesi ve perşembe günleri izin veriliyor. AFAD'ın Mobil Koordinasyon Merkezi'nde yapılan kimlik kontrolleri ardından Kobanililerin geçişlere izin veriliyor.
Suruç Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, resmi kayıtlara göre Kobani'ye dönen kişi sayısının 77 bin 600'e ulaştığı belirtildi. Ocak ayından bu yana tedavi edilen yaralı sayısının 2 bin 402, insani yardım kapsamında ise Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan 2 bin 338 TIR'ın Kobani'ye gönderildiği açıklandı. Öte yandan, Kobani'nin inşası noktasında da Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan 5 milyon 727 bin 827 ton inşaat malzemesinin de Kobani'ye geçişinin sağlandığı bildirildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...