'Bu saldırılar devleti dize getiremez'

/ Kaynak: AA
'Bu saldırılar devleti dize getiremez'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Star Medya Grup Başkanı Sancak'a yönelik saldırıyla ilgili konuştu.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Star Medya Grup Başkanı Murat Sancak'a yönelik silahlı saldırıyla ilgili, "Bu tür saldırılar devleti dize getiremez, siyaset kurumunu, medyayı ve milletimizi dize getiremez, susturamaz, yıldıramaz, sindiremez" dedi.


Başbakan Yardımcısı Akdoğan, AK Parti Genel Merkezi önünde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sancak'a yönelik suikast girişimini üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, bu terör saldırısını lanetlediklerini söyledi.


"Bu tür saldırılar devleti dize getiremez, siyaset kurumunu, medyayı ve milletimizi dize getiremez, susturamaz, yıldıramaz, sindiremez" diyen Akdoğan, şöyle konuştu:


"Öncelikle bunların bilinmesi gerekiyor. Bunların hepsi, askerimize, polisimize, medyaya veya sivil vatandaşlarımıza dönük bu tür saldırılar, hep aynı şeyi amaçlamaktadır, hedeflemektedir. O da Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüdür, demokrasimizdir. Medya da demokrasinin önemli kurumudur. Bunları topyekun göğüslemek gerekiyor. Millet olarak birlikte hareket etmemiz gerekiyor."


"Medyadan duyarlı tavır bekliyoruz"


Daha önce de Star Medya Grubu'na bombalı saldırı düzenlendiğini anımsatan Akdoğan, şunları kaydetti:


"Bu meseleyi göğüsleme, kınama, ortak tavır alma konusunda gereken duyarlılığı görmemiştik. Ümit ederiz bu olaydan sonra, medya bir bütün olarak bu olayı kınar. Hem Türkiye'nin terörle mücadelesinde medyadan duyarlı tavır bekliyoruz hem de medya mensuplarına dönük bu tür terörist saldırılarda medyanın topyekun tavır takınmasını bekliyoruz. Ben bir kez daha geçmiş olsun diyorum."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...