Celal Bayar kabri başında anıldı

/ Kaynak: İHA
Celal Bayar kabri başında anıldı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Türkiye Cumhuriyeti 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar vefatının 29. yılında Bursa'daki anıt mezarının başında anıldı.

Bursa'nın Gemlik ilçesi Umurbey Mahallesindeki anıt mezarının başındaki anma törenine Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Celal Bayar'ın torunu Akile Gürsoy ve çok sayıda seveni katıldı.
Celal Bayar'ın özgeçmişinin anlatıldığı konuşmanın ardından mezarı başına Cumhurbaşkanlığı Çelengi, Başbakanlık Çelengi, Bursa Valiliği Çelengi, Türk Silahlı Kuvvetleri Çelengi, Gemlik Belediye Başkanlığı Çelengi ve Bayar ailesi buketi konuldu.
Yeni cumhuriyetin oluşmasında çok önemli emeği olan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin İlk Sivil Cumhurbaşkanı 3.Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ı rahmetle, minnetle ve şükranla andıklarını ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 3.Cumhurbaşkanı Celal Bayar, kurtuluş mücadelesinde ve ekonomik kalkınmada büyük emeği olan bir devlet büyüğüdür. Onu burada ağırlamaktan, ebediyete kadar burada saklamaktan Bursalılar olarak biz mutluyuz. Cumhurbaşkanlığı, buradaki müzeyi ve çevre birimlerini kendi uhdesine aldı. Celal Bayar Vakfı ile beraber inşaallah bundan sonra bölgenin ve müzenin yeniden tanzimi ile beraber Cumhurbaşkanımıza yakışan, daha düzenli bir hal alacaktır. Cumhurbaşkanlığı çalışmaları önümüzdeki seneye yetiştirmeye çalışıyor. Gelecek yıl burası bugün gördüğümüzden belki daha güzel olacak. Ben emeği geçen bütün arkadaşları kutluyorum. Tekrar Bayar Ailesi'ne baş sağlığı diliyorum. Ruhu Şad Olsun. Allah Rahmet Eylesin" dedi.
Bayar ailesi adına taziyeleri kabul eden Celal Bayar'ın torunu Akile Gürsoy ise, "Kurdukları Cumhuriyetin daha iyiye, barış, huzur ve refah içerisinde daha ileri bir seviyede devam etmesini diliyorum. Çok büyük emeklerle kurulmuş bir Cumhuriyetin evladıyız" dedi.
Törene Katılanlar daha sonra anıt mezarın yanında bulunan, özel eşyalarından oluşan Celal Bayar Vakfı Müzesini ve Celal Bayar'ın doğduğu evi ziyaret etti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...