Osmaniye'nin 6. şehidi Ali Yüzbaşı

Osmaniye'nin 6. şehidi Ali Yüzbaşı

GÜNDEM Haberleri

PKK'lıların, ağır silahlarla saldırdığı Beytüşşebap Ayvalık köyündeki karakolda görev yapan Yüzbaşı Ali Alkan Osmaniye'nin 6. şehidi oldu.

Askerleriyle 1 saat boyunca teröristlerle çarpışan şehit yüzbaşı 30 yaşında ve bekardı. Acı haber baba ocağına tez düştü. Oğluyla 3 gün önce konuştuğunu belirten şehit babası Hasan Alkan, "Bizden bayram kömbesi (kurabiye) istedi. Ona bir paket gönderdim. Ama daha eline bile ulaşmamıştır" dedi. Karakol saldırısının ardından, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların yakalanması için şafak operasyonu başlatıldı. Komando birliklerinin katıldığı operasyonda, Ayvalık Jandarma Karakolu'na yakın Günyüzü, Bölücek ve Ballı köylerinde PKK'lıların saklanabileceği ihtimali üzerinde duran güvenlik güçleri köyleri ablukaya alarak evleri tek tek aradı. Skorsky helikopterleri bölgeye askeri takviye yaparken, aynı zamanda atak ve süper kobralar da Ayvalık köyü çevresinde PKK'lıların saklanabileceği alanları ateş altına aldı. nbsp;
Osmaniye'nin 6. şehidi Ali Yüzbaşı

İKİ KARDEŞİ ASKER
Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyleri de kendisi gibi askerdi. Biri yarbay, diğeri ise astsubay başçavuştu. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...