Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

45 gün bitti, söz Erdoğan'da

45 gün bitti, söz Erdoğan'da

GÜNDEM Haberleri

Anayasa'nın tanıdığı sürede hükümet kurulamadı. Artık yetki Beştepe'de. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün geçici hükümet için düğmeye basması bekleniyor

­­İsmail Sonsuz ANKARA
Hükümet kurma çalışmalarında geri sayım bitti. Anayasa'da siyasi partilere tanınan 45 günlük süre dün saat 24.00 itibarıyla tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk defa atacağı adımla Türkiye bu defa hükümet kurmak için değil, tekrar seçim için geri sayıma başlayacak. YSK'nın siyasi partilere teklif ettiği 1 Kasım tarihinde değişiklik olmazsa, seçmen 70 gün sonra sandık başına gidecek. Erdoğan'ın, bugün Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'dan siyasi partilerin kaç bakanla seçim hükümetinde yer alabileceği yönünde bilgileri alıp, vakit geçirmeden seçim yenileme kararı alacağı ve bir Başbakan atayacağı belirtiliyor. Anayasa gereği, tekrar seçim kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 5 günde geçici Bakanlar Kurulunun oluşması gerekiyor. nbsp;Cumhurbaşkanı, 'Zaman kaybetmeye gerek yok' diyerek, 1 Kasım'da seçimlerin tekrarlanması görüşünü ifade etmişti. YSK da, bu tarihe ilişkin taslak takvimi partilere göndermişti. Seçmen listelerinin askıya çıkmasından itirazlara, aday listelerinin belirlenmesinden teslimine kadar süreçler öne çekilmiş ve 90 günlük takvim kısaltılmıştı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...