Silvan'ı bir günde 5- 6 bin kişi terk etti!

Silvan'ı bir günde 5- 6 bin kişi terk etti!

GÜNDEM Haberleri

Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş: 'Yaşanan olaylar nedeniyle Silvan'dan dün 5- 6 bin kişinin ilçeden ayrıldığını öğrendik.'

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde dün bazı mahallelerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ve güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmaların ardından sokağa çıkma yasağı kaldırılırken, yaşam da normale dönüyor. Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, "Yaşanan olaylar nedeniyle Silvan'dan dün 5- 6 bin kişinin ilçeden ayrıldığını öğrendik. Bu olaylar devam ederse daha fazla insan Silvan'dan gider ve 90'lı yıllarda yaşananlara dönülebilir. Biz bir an önce olayların bitmesini istiyoruz" dedi.
İlçede bir roket mermisinin tarihi konağın duvarına saplandığı da görüldü.

Silvan'da dün hendek kazan teröristlere yönelik polisin yaptığı operasyon sırasında çatışma çıkınca, nbsp;Kaymakamlık Mescit, Tekel ve Konak mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Dün saat 12.00'de cami hoparlörlerinden anons edilen sokağa çıkma yasağı çatışmaların sona ermesinden sonra bu Sabah saatlerinde kaldırıldı. Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından ilçe merkezinde hayat normale dönüyor. İlçedeki esnafın büyük çoğunluğu işyerlerini açarken, olayların yaşanmadığı yerlerde vatandaşlar da sokağa çıktı.

BELEDİYE TEMİZLİK YAPIYOR
Silvan'da çatışmalara sahne olan mahallelerde ise, enkaz yığınları durmaya devam ediyor. Sokaklardaki hendekler polis tarafından kapatılıp barikatlar kaldırılırken, belediye ekipleri de kalıntıları temizlemeye başladı. nbsp;

"5- 6 BİN KİŞİ İLÇEDEN AYRILDI' İDDİASI
Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, bir heyet kurup olayları durdurmak için 'arabuluculuk' yaptıklarını anlattı. Ateş, "Yaşanan olaylar nedeniyle Silvan'dan dün 5- 6 bin kişinin ilçeden ayrıldığını öğrendik. Bu olaylar devam ederse daha fazla insan Silvan'dan gider ve 90'lı yıllarda yaşananlara dönülebilir. Biz bir an önce olayların bitmesini istiyoruz" diye konuştu.

TARİHİ KONAĞIN DUVARINDA ROKET MERMİSİ

Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından Silvan'da sessizlik hakim olurken, çatışmaların yaşandığı ara sokaklarda ise çatışmaların izleri silinmeye çalışılıyor. Bu arada Silvan'da bulunan tarihi Azizoğlu Konağı'nın da çatışmalar nedeniyle hasar gördüğü ortaya çıktı. Mescit Mahallesi'nde bulunan tarihi konağın duvarına roket mermisi isabet ettiği ve duvarda takılı kaldığı görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...