Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu'ndan Türkeş'e teşekkür, Bahçeli'ye tepki

Davutoğlu'ndan Türkeş'e teşekkür, Bahçeli'ye tepki

GÜNDEM Haberleri

“Sayın Bahçeli, Türkeş'in tavrını tarihin yazacağını söylüyor. Tarih, sorumluluktan kaçanları da yazacak.

İsmail Sonsuz ANKARA
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlık teklifini kabul ettiği için sert eleştirilere hedef olan MHP'li Tuğrul Türkeş'e sahip çıktı. Türkiye'nin içinde bulunduğu sürecin zorluklarına dikkat çeken Davutoğlu, “Böyle bir dönemde eğer bir kişi kendisine yapılan bakanlık teklifini reddediyorsa, bu ağır sorumluluktan 'kaçıyor' demektir. Ama eğer bir kişi Sayın Türkeş gibi bu teklifi kabul ediyorsa bir menfaat peşinde değil, ülkenin geleceği peşinde olduğunu ortaya koymuş demektir” diye konuştu. Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezinde AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) tarafından düzenlenen, “2 milyon gülen yüz” ödül töreninde yaptığı konuşmada gündeme dair de açıklamalarda bulundu. Davutoğlu özetle şunları söyledi: Bütün parti genel başkanlarıyla bir araya oturup hükümeti birlikte konuşmayı yine tercih ederdim ama parti genel başkanları 'Bizi aramayın, telefonlarımız kapalı, görüşmeyiz' dedi. 'Konuşalım', 'Hayır, konuşmayız'. 'Müzakere edelim', 'Hayır, olmaz'. AK Parti olarak, 'Madem diğer partiler istemiyor, biz de bu koalisyonda yer almayacağız' deseydik, ne olurdu memleketin hali? Oyun şuydu, AK Parti bir başka partiyle baş başa kalacak ve seçim boyu bunu istismar edecekler. Seçim kampanyasıyla bunu istismar edeceklerdi. Böyle istismar hesaplarıyla yola çıkanlara millet yüz verir mi?”
 DEVLET ADAMI TÜRKEŞ 
 Teklifleri ilgili milletvekillerine ilettik. Bütün bu baskılara karşı, devlet adamı ahlakının gereğini gösterdiği için Sayın Türkeş'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Olumlu cevabını aldıktan sonra görüştüğümde kendisine de ifade ettim, böyle dönemler, ağır sorumluluk alma ahlakına, devlet ahlakına sahip olanları da olmayanları da ortaya koyar. Eğer bir kişi böylesine kritik bir dönemde kendisine yapılan bakanlık teklifini reddediyorsa, bu ağır sorumluluktan 'kaçıyor' demektir. Ama eğer bir kişi Sayın Türkeş gibi bu teklifi kabul ediyorsa bir menfaat peşinde değil, ülkenin geleceği peşinde olduğunu ortaya koymuş demektir. Sayın Bahçeli dün yaptığı açıklamada, bu tavrı tarihin yazacağını söylüyor. Tarih, sorumluluktan kaçanları da yazacak. Tarih, millet beka mücadelesi verirken 'Hayır, hayır, hayır' diyenleri de yazacak.”
'Başbakan'ın teklifine evet diyenler onursuzdur, ahlaksız bir siyasete alet olurlar' gibi kendi milletvekillerine baskı yaparak onların iradelerine ipotek koymaya çalışanlar, TBMM'nin onuruyla oynamışlardır. Kendi milletvekillerine güvenmediler, baskı oluşturdular. 'Kabul ederseniz, zarfı açarsanız ahlaksız siyasete alet olursunuz' dediler. Güneş Motel gibi çirkin benzetmeler yaptılar. Bu benzetmeyi yapanlara sesleniyorum, o Güneş Motel'i kimin yaptığı belli. Güneş Motel, CHP zihniyetinin ürünüdür.
HADDİNİ BİLDİRİN YOKSA BİZ BİLDİRİRİZ 
Davutoğlu, CHP'li Mahmut Tanal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile ilgili ortaya attığı çirkin iddialar için CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seslendi: “Sayın Kılıçdaroğlu ile son iki buçuk aydır, son derece nazik, nezaket kuralları içerisinde görüşmeler yaptık. Şimdi kendisine sesleniyorum; Siyasilerin aileleri üzerinden birtakım oyunlara kalkışan bu insanların haddini siz bildirin. Ama siz bildirmezseniz biz had bildirmeyi de biliriz.”



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...