Kürt şehit babaları bazılarına ders verdi

Kürt şehit babaları bazılarına ders verdi

GÜNDEM Haberleri

Son dönemlerdeki kanlı eylemleri ile gündemden düşmeyen PKK'ya bir tepki de Adıyaman'daki Kürt kökenli şehit ailelerinden geldi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde şehit düşen Jandarma Er Medet Mat'ın babası Nusret Mat, terör örgütü PKK'yı lanetlediklerini söyledi. Acılı baba Mat, “Medet, 60 kişi için kendini feda etti. Ben oğlumla gurur duydum. Ne mutlu Medet'e, vatanı için gereğini yaptı. Devletin arkasındayız, vatan için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım.” dedi. Şehidin ağabeyi Muhammed Mat da vatana bir şehit verdikleri için mutlu olduklarını dile getirdi. PKK'nın saldırılarının iyi okunması gerektiğini ifade eden Mat, şunları kaydetti: “Bu savaş, kesinlikle Türk - Kürt savaşı değildir. Müslümanlar ile kâfirlerin savaşıdır. Biz bunu biliyoruz. Ne mutlu bize ki bu vatan için kanımız aktı.” Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 3 yıl önce girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Er Serdar Küpeli'nin babası Mehmet Küpeli de, “'Güya kürt olduğumuz için bizi savunuyorlar ama öyle değil, bizi kandırıyorlar. Vatandaşlar gerçeği görsün artık. Bizim neyimiz eksik? Eskiden Kürtçe konuşma yoktu, şimdi serbest. Kim Kürtçe konuşmuyor, hangisi avukat ve savcı olmuyor? Gelsinler, tespit edelim” diye konuştu. PKK'nın hiçbir zaman Kürtlerin hakkını savunmadığını aktaran Küpeli, “Çocuğumuzun acısı hiç dinmedi. Şehit babası olmak ayrı bir gurur. Bizim ciğerimiz yandı, başkasının yanmasın. Biz, devletimizden razıyız” dedi.  

“Ökkeş de bitmez Mehmet de bitmez” 
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan jandarma uzman çavuş Ökkeş Korkmaz'ın (23) cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta gözyaşları içinde defnedildi. Cenaze törenine şehidin yakınlarının yanı sıra binlerce vatandaş katıldı. Törende acılı anne Eşe ve baba Dursun Korkmaz evlatlarının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin en büyük ağabeyi Mehmet Korkmaz ise elini yumruk yapıp havaya kaldırarak “Bir Ökkeş şehit oldu, gerekirse çocuklarımı da veririm. Vatan sağ olsun. Ökkeş de bitmez, Mehmet de bitmez” şeklendeki sözleriyle ders verdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...