PKK cephaneliği, Silahları çay ocağına gömmüşler!

PKK cephaneliği, Silahları çay ocağına gömmüşler!

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'da polisin bir çay bahçesine düzenlediği operasyonda ele geçirilen kalaşnikofların üzerinde 'HPG' amblemleri dikkat çekti

Çözüm sürecinde 'silahları gömmek' yerine dağdaki silahları şehre indiren PKK'nın sır deposu Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yapılan bir operasyonda ele geçirildi. Örgütün dağ kadrosundaki silahlı militanların gece karanlığında şehirlere sızdırdığı cephanelik bir çay bahçesinde ahşap kulübede çıktı. Roketatarların da yer aldığı mühimmatlarda bulunan Kalaşnikofların üzerindeki 'HPG' amblemi dikkat çekti. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasında toplanan mühimmatlar, düzenlenen basın toplantısıyla sergilendi. Ele geçirilen malzemeler arasında 12 adet Kalaşnikof tüfek, 2 roketatar, 7 anti tank roketatarı, 8 anti personel roketatarı, 15 adet roketatar sevk motoru, 3 el yapımı patlayıcı, 3 el bombası, 38 el yapımı patlayıcı, 35 adet Kalaşnikof tüfeklere ait şarjör ve Kalaşnikof tüfeklerde kullanılan 4 bin 24 adet mermi, 57 adet av tüfeği fişeği ve 890 adet Bixi fişeği dikkat çekti. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde de 21 bin adet Kalaşnikof mermisi ele geçirildi.

FACİADAN DÖNÜLDÜ

Önceki gece Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki saldırıda büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. PKK'lılar tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda 10'u polis 24 kişi yaralandı. İçinde 25 polis memurunun bulunduğu midibüse şans eseri isabet etmeyen roketatarın mazot bidonlarına isabet etmesiyle çevre binalarda da hasar meydana geldi. Şanlıurfa'da yüzleri maskeli 1'i kadın 2 PKK'lı, demir bilyelerle güçlendirilmiş el yapımı bombayla AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığı binasına saldırı düzenledi. Can kaybının yaşanmadığı saldırıda parti binasında hasar oluştu. Saldırganlar yakalandı. Kars Kağızman'da yol kesen teröristler, 3 TIR'ı ateşe verdi, iki araca da ateş açtı. Açılan ateş sonucu biri kadın 2 kişi yaralandı. Van'da taş ocağı şantiyesine gelen yüzü maskeli teröristler, 6 kamyon ve 2 kamyoneti ateşe vererek kaçtı. Hakkari'de yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker hafif yaralandı. 

AK?PARTİ?İLÇE?BAŞKANI?KAÇIRILDI

Tunceli'nin Mazgirt ilçesi yakınlarında yol kesen bir grup PKK'lı, durdurdukları araçlardan birinin içerisinde bulunan AK Parti Mazgirt İlçe Başkanı Süleyman Canpolat'ın aracını ateşe verdi. Daha sonra iddiaya göre "Biz seni defalarca uyardık, uyarılarımıza uymadın ve ilçe başkanlığı yapmaya devam ettin" diyerek Canpolat'ı kaçıran PKK'lılar, beraberindeki muhtar Gökhan Sonar'ı ise serbest bıraktı. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...