Hainler aramızda

Hainler aramızda

GÜNDEM Haberleri

Tunceli'de emniyete dalıp bir polisi şehit eden iki teröristten biri ölü, diğeri ağır yaralı olarak ele geçirildi. Hainlere ilk koşan HDP'li vekil oldu...

Tunceli kent merkezinde güpegündüz karakol basmaya kalkışan PKK'lılar güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle kaçamadı. Tunceli'nin en merkezi yeri Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi'ne dün saat 11.20 sıralarında 2 PKK'lı otomatik silahlarla saldırdı. Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma başlayınca çevredekiler panik içinde kaçıp kendine güvenli bir yer aramaya başladı. Özel Harekat timlerinin de gelmesiyle devam eden çatışmada polis memuru Murat Savaş Kale ağır yaralandı. 
Çevreleri sarılan ve bulundukları yerden ateş etmeyi sürdüren PKK'lılar kaçamayacaklarını anlayınca biri üzerindeki el bombasını patlattı. Güvenlik güçleriyle çatışan 2 PKK'lının 1'i ölü, diğeri de ağır yaralı olarak ele geçirildi. 
PKK'lılarla girdiği çatışmada ağır yaralanan polis memuru Murat Savaş Kale, kaldırıldığı Tunceli Devlet Hastanesi'nde tüm çabalara rağmen şehit oldu. Çatışma sırasında isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan 15 yaşlarındaki bir kız da aynı hastanede tedaviye alındı. 
Kent merkezinde PKK'lıların güpegündüz polis merkezi basmaya kalkışmasıyla çıkan çatışma sırasında halk büyük panik yaşarken ev ve iş yerlerine kaçmaya çalıştı. Çatışmanın olduğu saatlerde yaşanan panik ve korku, öğleden sonra yerini gergin bir bekleyişe bıraktı.
 EVLADINI GÖREMEDEN...
Şehidin Adana'daki annesi Makbule Kale ve felçli babası Beşir Kale acı haberi televizyondan öğrenince fenalık geçirdi. Şehidin ağabeyi Tekin Barış Kale de, “Daha çocuğunu göremedi, şehit oldu” dedi. 
Şehit polis Kale'nin hamile eşinin Antalya'daki annesinin yanında bir ay önce doğum yaptığı, şehit polisin terör olaylarından dolayı dünyaya gelen çocuğunu görmek için izin alamadığı öğrenildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...