Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aylan'dan utanıp kapıyı açtılar!

Aylan'dan utanıp kapıyı açtılar!

GÜNDEM Haberleri

Suriyeli minik mültecinin şok görüntüleri, yürüyerek Almanya'ya ulaşmak isteyen binlerce sığınmacının Avrupa'ya giriş vizesi oldu.

Macaristan'dan yürüyerek Avusturya'ya gitmek isteyen sığınmacılar konusunda Almanya ve Avusturya'ya geri adım attırdı. İki ülkenin mültecilere giriş izni vermesi üzerine gönderilen 100 otobüsle 4 bin 500 sığınmacı Macaristan-Avusturya sınırındaki Hegyeshalom şehrine götürüldü. Bu sayınının kısa sürede 10 bini aşması bekleniyor. Mültecilere Avrupa kapısının açılmasına, sahile cesedi vuran minik Suriyeli Aylan Kurdi'nin şok görüntülerinin dünyada meydana getirdiği etki gösterildi. Binlerce mülteci önceki gün Macaristan'nın Keleti tren istasyonundan yola çıkarak M1 otobanı üzerinden Avusturya'ya ulaşmak için yürüyemeye başlamışlardı. Sığınmacıların ilerleyişinin durdurulamaması ve küçük Aylan'ın trajik ölümünün oluşturduğu tepkiden çekinen Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avusturya ve Alman mevkidaşları ile görüşerek uzlaşma sağladı. Ayrıca sığınmacıların götürülmesiyle boşalan Keleti tren istasyonu dün sabahtan itibaren yeni göçmenlerin gelmesiyle tekrar doldu. Öte yandan sığınmacıların otobüslerle sınıra götürüldüğünü öğrenen Macaristan'ın Vamosszabadi, Debrecen ve Bicske şehirlerindeki göçmen kamplarındaki yüzlerce kişi de Avusturya'ya gitmek için yola çıktı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...