Sosyal medyada çarpıtma savaşı

Sosyal medyada çarpıtma savaşı

GÜNDEM Haberleri

Dağlıca'daki saldırı sonrası sosyal medyada yine algı operasyonu yürütüldü.

Haber Merkezi ANKARA
erdopanTahrik dolu paylaşımların yanı sıra şehit sayısıyla ilgili verilen iddialar tepki çekti. Çoğu mesajın hedefinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı. Erdoğan'ın katıldığı televizyon kanalında yaptığı “400 vekil” açıklaması, Dağlıca'daki hain saldırıyla ilişkilendirildi. Merkez ve paralel medya Twitter'da hemen saldırıya geçti. Tweetleri görenler de işin aslını araştırmadan Erdoğan'a öfke kustu. Özelde Cumhurbaşkanı genelde ise AK Parti'ye yönelik sosyal medya üzerinden yapılan çarpıtmalar ve algı operasyonları ilk değil. İşte onlardan bazıları...
Kobani'de IŞİD ile çatışmaların şiddetlendiği dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği “Şu anda Kobani de düştü düşüyor” şeklindeki sözleri çarpıtılarak verilmiş, bazı kesimler bu sözleri sanki Erdoğan seviniyormuş gibi sunmuştu. 
Nisan ayında Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'nin çatışma günü Ağrı'da düzenlenen festivale PKK'lıların da katılabileceği yönündeki sözlerine öfkelenerek, “Yav siz kendinizi ne zannediyorsunuz?” diye çıkışmıştı. Sosyal medyada Erdoğan'ın bu sözleri çarpıtılarak, “Lan siz kendinizi ne zannediyorsunuz?” olarak verildi. 
Yine Erdoğan'ın ocak ayında Somali ziyareti sırasında çocuklara hediye ettiği boyama kitabı sosyal medyada fotomontaj yapılarak verilmişti. Erdoğan'ın çocuklara verdiği boyama kitabı fotomontajla “Ali Baba ve Kırk Haramiler” olarak değiştirmiş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da yapılan bu montajı gerçek sanarak Erdoğan'ı eleştiri yağmuruna tutmuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...