Bakan açıkladı: 3 sınır kapısı kapatıldı

Bakan açıkladı: 3 sınır kapısı kapatıldı

GÜNDEM Haberleri

Gümrük Bakanı Aşçı: Güvenlik nedeniyle Üzümlü, Esendere ve Saray sınır kapıları kapatıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, terör saldırıları nedeniyle üç gümrük kapısının kapalı olduğunu söyledi. Alıkonulan 20 gümrük memurunun serbest kalması için her şeyi yaptıklarını dile getiren Bakan Aşçı, süreç boyunca kendilerine destek veren yöre halkına da teşekkür etti.


A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yan Aşçı, şunları söyledi:


"'Yöre halkımız arkamızda bizim, desteklerini hissediyoruz. Zaten kaçırıldıktan sonra arkadaşlarımız, bize destek oldular. Biz şu anda o kapılarımızda geçici olarak Gümrük hizmeti veremiyoruz. Bunlar Van ilimizin Saray ilçesindeki Kapıköy, İran'a açılan gümrük kapımız. Hakkari Yüksekova'daki Esendere Gümrük kapımız ve Hakkari Çukurca'daki Üzümlü Gümrük kapımız. Bu üç kapımızda biz şu anda geçici olarak hizmet veremiyoruz. En kısa sürede burada tekrar hizmet verebilmek içinde çabalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.


Geri kalan 10 arkadaşımız onların elindeydi, elbette biz devlet olarak her türlü girişimimizi yaptık. Bu arada STK'lar da, yöre halkı da bundan son derece rahatsız oldu çünkü o yöre için o gümrük kapıları can damarıdır. Onların ekonomik hayatları için, günlük yaşamlarını devam ettirmeleri için son derece gerekli kapılardır. Dolayısıyla yöre halkı rahatsız oldular, hayatlarını idame konusunda sıkıntı yaşadılar. Onların da baskıları sonucunda el birliği ile ben iyi niyetli olarak emeği geçenlerin hepsine teşekkür ediyorum. Önemli olan insanı yaşatmaktır, öncelikle insan hayatıdır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...