HDP'nin kirli planı böyle deşifre oldu!

HDP'nin kirli planı böyle deşifre oldu!

GÜNDEM Haberleri

HDP İstanbul örgütünün, Bayrampaşa'da işlenen bir cinayeti provokasyon malzemesi yapmaya kalkması büyük tepkiye neden oldu.

HDP'lilerin kirli planlarını deşifre eden olay, dün Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi'nde yaşandı. Aslen Ardahanlı olan ancak uzun yılardır İstanbul Küçükköy'de yaşayan 30 yaşındaki Ramazan Süt, bir kafede arkadaşlarıyla otururken BMW marka bir araç yaklaştı.
Araçtan inen kişi "Ramazan kim?" diye sorduğunda kafasını çeviren Ramazan Süt'ün kafasına ateş etti. Aynı şekilde masadaki Bayram adlı kişiyi de ayağından vuran şahıs, BMW'ye binerek kaçtı.

Olayda ağır yaralanan Gaziosmanpaşa Belediyesi çalışanı Ramazan Süt, hemen Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Süt, 17 saat sonra kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Ancak cinayeti ilginç kılan, bu sürede yaşanan gelişmeler oldu. HDP İstanbul İl Başkanı, ailenin ısrarla olayın siyasi olmadığını anlatmasına rağmen, olayı bir Kürt-Türk çatışması gibi göstermek için yoğun çaba harcadı. Bu sırada Fırat Haber Ajansı da olayı faşist bir süikast olarak yayınlayarak toplumu galeyana getirmek istedi.

İşte tüm bu kirli oyun, Ramazan Süt'ün kardeşi Sinan Süt'ün ifadeleriyle bozuldu. Olayın gerçek yüzünü STAR'a anlatan Sinan Süt, "Cinayetin ne için işlendiğini bilmiyorum, ama ne için işlenmediğini biliyorum" diyerek olayın siyasi olmadığını anlattı.
Cinayetin hemen ardından başlatılan; toplumun hassasiyetlerini kaşıyan yayınlara da tepki gösteren Sinan Süt, Türkiye'nin geçtiği zor günlere işaret ederek "Bizim kardeşimiz aynı masaya Kürdüyle, Türküy'le, Lazıyla, Çekreziyle birlikte oturabilen vatansever biriydi. Vatanına, ülkesine, milli değerlere sahip bir kişiydi. Bu tür yayınlar bizi de üzdü" dedi.

Bu cinayeti devletin, hukukun, Türk adaletinin aydınlatacağına olan inancının tam olduğunu ifade eden Sinan Süt, "Bu olaydan kimse kendine pay çıkarmasın. Bizim olayımızın üzerinden Türkiye'de son günlerdeki hassasiyetlerin kaşınmasını istemiyoruz. Küçükköy Kürdüyle, Lazıyla, Arabıyla kardeşçe insanların bir arada yaşadığı bir yer. Bu ırkçı bir olay değil. Başka bir olay ve hukukun bunu aydınlatacağına inanıyoruz. Kardeşim bu vatanın birliği, bütünlüğünü isteyen, İslam'ın birliğini savunan Müslüman bir kişiydi. Kardeşimi kimsenin kullanmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kulandı.
(Star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...