Erdoğan'dan kritik görüşme!

Erdoğan'dan kritik görüşme!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Renzi'ye Türkiye'nin terörle mücadele çerçevesinde gerçekleştirdiği operasyonlar hakkında bilgi paylaştı.

Türkiye'de son günlerde meydana gelen terör saldırıları nedeniyle Milano'da düzenlenen EXPO 2015'in açılışına katılamayacağını ifade eden Erdoğan, önümüzdeki süreçte İtalya'yı ziyaret etmeyi arzuladığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, DAEŞ, PKK, DHKP-C de dahil olmak üzere temel insan haklarını ve demokrasiyi tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı verdiği mücadelenin ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde yürütüldüğünü vurguladı.

Avrupa'daki bazı ülkelerde PKK'nın mevcudiyetinin Türkiye'yi doğal olarak rahatsız ettiğine değinen Erdoğan, müttefik ülkelerden terörizmle mücadele konusunda daha duyarlı davranış beklediklerini dile getirdi.

Renzi de görüşmede, terör saldırılarında hayatlarını kaybedenler için İtalyan halkı adına Türkiye'ye taziyelerini iletti ve terörle mücadele konusunda Türkiye'nin yanında olduklarını vurguladı.

Renzi'nin, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İtalya'yı ziyaretinden büyük mutluluk duyacaklarını ifade ettiği öğrenildi.

Öte yandan, iki liderin görüşmelerinde, Suriyeliler başta olmak üzere mültecilerin dramına da değinildi. Uluslararası camianın bu konuda harekete geçmesi gerektiğini belirten Erdoğan ve Renzi, Antalya'da gerçekleşecek G-20 zirvesinin bu husustaki duyarlılığın artmasına vesile olmasını umduklarını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...