Başbakan: K. Irak'taki terör hedefleri yok edildi

Başbakan: K. Irak'taki terör hedefleri yok edildi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör operasyonlarının terör örgütünün kanlı eylemleri sebebiyle başladığını belirtti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör operasyonlarının terör örgütünün kanlı eylemleri sebebiyle başladığını belirterek, “Gerekli tedbirleri almak bizim için yükümlülüktür” dedi. NTV'nin canlı yayınına katılan Davutoğlu, “Çözüm Süreci'nin temel dokusunu doğru anlamak lazım. Sadece Kürt vatandaşlarımız değil, bazen Aleviler, bazen solcular baskı altında kaldı. Hak ihlalleri oldu. AK Parti'nin Çözüm Süreci öncesinde yaptığı açılımlarla yapmak istediği şey, herkesin huzur içinde kendisini ifade edebildiği, hiçbir dil ve lehçenin baskı altına alınmadığı bir hayat alanı oluşturmaktı” dedi. Demokrasinin geliştikçe terörün alanının dağıldığını ifade eden Davutoğlu, “Birisi hak mahrumiyetiyle sokağa çıkmışsa o mağduriyet gidince çekilmesi gerekir. Ben siyasi yapıda en önemli şeyin aidiyet duygusu olduğunu düşünüyorum. 
Biz o aidiyet hissiyatını yeniden kurduk” diye konuştu. Kobani vesilesiyle yapılan kat-liamlara ve 7 Haziran sonrasında başlatılan terör olaylarına dikkati çeken Başbakan, “Terör örgütü, silahlı gruplar Türkiye'yi terk edecek, diye söz vermişti. Ama daha sonradan birçok yerde çatışma içine girdiler. Demokrasiyle terörle mücadeleyi aynı anda yapmak o kadar zor ki,  İç Güvenlik Yasası'nda değişiklik yapmak zorunda kaldık. Eskiden yolda aramalar vardı. Yayla ve mezralara çıkma yasağı vardı. Biz bunları kaldırdık, ekonomik faaliyetler artı. Birileri bu anda bu tabloyu istismar ettiler, silah stoklamaya başladılar” dedi. Davutoğlu, “Kuzey Irak'taki bütün hedefler yerle bir edildi. Şehit verdiğimiz olaylarda, dikkat edin, çatışma yok, haince yollara patlayıcı koyuyorlar. Operasyonlar devam edecek, kimsenin tereddüdü olmasın. Tedbir almak için hiçbir şeyden kaçınmayız. HDP de, siyasi parti olarak davranırsa bizim rakibimizdir. Ama teröre destek verirse milletin hasmı olur” dedi. Öte yandan Abdullah Gül'ün AK Parti için önemli bir değer olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Kimse değer taşımak bakımından ihmâl edilemez” diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...