Muş'ta terör örgütü operasyonu

Muş'ta terör örgütü operasyonu

GÜNDEM Haberleri

Güvenlik güçleri Varto'da PKK terör örgütüne yönelik "Şehit Binbaşı Aslan Kulaksız" adlı operasyon düzenledi.

Muş'un Varto ilçesinde, PKK terör örgütüne yönelik operasyonda bir terörist yaralı olarak ele geçirildi.


4 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, PKK terör örgütünce 15-16 Ağustos 2015 tarihlerinde ilçede sözde ''özerklik'' ilan edilmesi sırasında kazdığı hendekler arkasında roketle poz veren ve emniyet güçlerine roketli saldırı düzenleyen teröristlerden biri yaralı olarak yakalandı.


Operasyonda etkisiz hale getirilen 4 teröristin cesetleri diğer teröristler tarafından kaçırıldı.


Yaralı ele geçirilen teröristin, örgütün sözde "halkla ilişkiler Varto sorumlusu" olduğu, her akşam köylere giderek silahlı propaganda yaptığı, köy komiteleri kurulması için halkı zorladığı, bölgede kandırdığı gençlerle sürekli olarak yol kesme eylemleri gerçekleştirdiği öğrenildi.


ELE GEÇİRİLMESİ BÜYÜK ŞOKA NEDEN OLDU
On çocuklu bir ailede büyüdüğü ve bir terörist cenazesindeyken örgüte katıldığı belirtilen teröristin ele geçirilmesinin, bölgedeki teröristler arasında büyük bir şok etkisine neden olduğu ifade edildi. Teröristin yakalanmasının, örgüt mensuplarınca telsizle yapılan görüşmelerde defalarca teyit edildiği kaydedildi.


"BÜYÜK BİR BELADAN KURTULDUK"
Varto ve civarında isyana çağırdığı halka yoğun baskı yaptığı ifade edilen teröristin yakalanmasının, Varto halkı tarafından "Büyük bir beladan kurtulduk. Allah devletimize zeval vermesin" şeklinde değerlendirildiği öğrenildi.


Varto'da 15-16 Ağustos 2015 tarihlerinde sözde "özerklik" ilan eden PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda ise 6 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 terörist yaralı, 1 terörist de sağ olarak silah, teçhizat ve malzemeleriyle yakalanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...