Doğu'da iki farklı tablo

Doğu'da iki farklı tablo

GÜNDEM Haberleri

Teröristler, Van İpekyolu'nda bir ilkokulu ateşe verdi. Şırnak, Çatak ve Hakkari'ye atanan öğretmenler ise çiçeklerle karşılandı

Van'ın İpekyolu ilçesindeki Vali Ali Cevdetbey İlkokulu'na terör örgütü yandaşlarınca ikinci kez molotofkokteylli saldırı düzenlendi. Gece saatlerindeki olayda sınıflar, öğretmen ve müdür odalarına yangın çıktı. İtfaiyenin söndürdüğü yangında sınıf ve odalar kullanılamaz hale geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, son zamanlarda okullara yönelik saldırılarla sürekli karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, “Öğrencilerimizin eğitimi engellemek kimsenin hakkı değildir. Bu olayı yapanları bölgemizin insanları adına kınıyorum” dedi. Okulda ilk tespitlere göre 200 bin liranın üzerinde maddi hasarın meydana geldiği ve diğer okullarla birlikte zararın 1 milyon lirayı aştığı kaydedildi. Aynı okul, 2 gün önce de saldırıya maruz kalmıştı. Öte yandan Doğu'ya atanan öğretmenler çiçek ve çikolata ile karşılandılar. Şırnak'ın İdil ilçesine gelen öğretmenler, ilçe tabelası önünde yapılan “hoş geldiniz” merasiminin ardından “Vatanın her köşesi bizim, buraya geldiğimiz için memnunuz” dediler. Hakkari'de ve Van'ın Çatak ilçesinde de benzer bir tablo vardı. Çiçekle karşılanan öğretmenlerden Nadide Işık, “Arkadaşlarımız hiç çekinmeden, burayı tercih edip burada görev yapabilir” diye konuştu. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...