Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK şaşkına döndü, telsizden defalarca teyit aldılar

/ Kaynak: DHA
PKK şaşkına döndü, telsizden defalarca teyit aldılar

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Varto'daki PKK operasyonunda örgütün sözde sorumlusunun yaralı olarak ele geçirilmesi teröristlerde şok etkisi oluşturdu.

4 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, PKK terör örgütünce 15-16 Ağustos 2015 tarihlerinde ilçede sözde ''özerklik'' ilan edilmesi sırasında kazdığı hendekler arkasında roketle poz veren ve emniyet güçlerine roketli saldırı düzenleyen teröristlerden biri yaralı olarak yakalandı. 
HER GÜN KÖYLÜLERİ RAHATSIZ EDİYORDU
Operasyonda etkisiz hale getirilen 4 teröristin cesetleri diğer teröristler tarafından kaçırıldı. Yaralı ele geçirilen teröristin, örgütün sözde "halkla ilişkiler Varto sorumlusu" olduğu, her akşam köylere giderek silahlı propaganda yaptığı, köy komiteleri kurulması için halkı zorladığı, bölgede kandırdığı gençlerle sürekli olarak yol kesme eylemleri gerçekleştirdiği öğrenildi.
TERÖRİSTLER HABERİ DUYUNCA ŞAŞKINA DÖNDÜ
On çocuklu bir ailede büyüdüğü ve bir terörist cenazesindeyken örgüte katıldığı belirtilen teröristin ele geçirilmesinin, bölgedeki teröristler arasında büyük bir şok etkisi oluşturduğu ifade edildi. Teröristin yakalanmasının, örgüt mensuplarınca telsizle yapılan görüşmelerde defalarca teyit edildiği kaydedildi. 
''BÜYÜK BİR BELADAN KURTULDUK''
Varto ve civarında isyana çağırdığı halka yoğun baskı yaptığı ifade edilen teröristin yakalanmasının, Varto halkı tarafından "Büyük bir beladan kurtulduk. Allah devletimize zeval vermesin" şeklinde değerlendirildiği öğrenildi. 
Kaynak : Ajanslar

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...