STK'lardan 'PKK silah bıraksın' ısrarı

STK'lardan 'PKK silah bıraksın' ısrarı

GÜNDEM Haberleri

Güneydoğu ve Doğu'da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Diyarbakır'da PKK'ya yönelik yapılan “silahları bırak” çağrısını değerlendirdi.

Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, “Genç, kadın ve yaşlılarımızın bu meseleye katkı yapması gerek. Her gün nerede bomba patlayacağını bilmeden yaşamak güvenlik kaygılarını ortaya çıkarır ve gelecekten söz edemeyiz. Güvenliğin sağlanması ve barışın her alanda konuşulması, bu bölgede kaçınılmaz bir gelecek olmalıdır” dedi. Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Ramazan Aksoy ise, “Kardeşi kardeşe kırdırmak, karanlık oyunların senaryosunu düzenleyen insanların ekmeğine yağ sürmekten başka hiç kimseye fayda getirmez” diye konuştu. Şanlıurfa Ruha Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Murat Müjdeci de, terör örgütünün derhal silah bırakması gerektiğini söyledi. Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Güvendi ise, terörün Çözüm Süreci'nin bölge halkının yüzünde oluşturduğu tebessümü ortadan kaldırdığını ifade etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...