İhbarcıya 4 milyon TL verilecek!

İhbarcıya 4 milyon TL verilecek!

GÜNDEM Haberleri

Aranan teröristleri yakalatanlar, istemeleri hâlinde devlet desteği ile “yüz değiştirme” ameliyatı olabilecek.

Terörle mücadele kapsamında verilecek ödül hakkındaki yönetmelik belli oldu. ABD ve İngiltere olmak üzere 10'dan fazla ülkedeki uygulamalar inceledi ve ilk aşamada 'Terörün Liderleri' listesinde 200'e yakın isim tespit edildi. Toplam sayının 800 ila 1000 kişiyi bulması bekleniyor. Terör listesinde aranan kişiler 5 renk ile kategorize edildi. Her elebaşı grubu için ayrı renkler belirlendi. Kademeli olarak belirlenen listede isimler “kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve siyah” diye sıralandı. Her bir biyografide, terör şüphelisi ismin katıldığı veya talimatını verdiği terör eylemleri, yol açtığı can kayıpları, fotoğrafları, örgütlere katılım yılları ve faaliyetleri gibi bilgiler yer aldı.
Aranan isimlerle ilgili web sayfaları da açılacak, uygulama için sosyal medya kampanyası başlatılacak ve Arapça, Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Almanca broşürler dağıtılacak. İlk aşamada hazırlanan kırmızı listede PKK liderlerinden Murat Karayılan, Cemil Bayık'ın da aralarında bulunduğu 16 PKK'lı, 2 DHKP-C, 1 IŞİD, 1 MLKP, mavi listede ise 17 PKK'lı, 3 MLKP'li bulunuyor. 
Terörle mücadele yetkilileri, 200 bin TL'ye kadar ödüllerin ağırlıklı olarak mühimmat, EYP, eylem hazırlığı, alan liderleri gibi unsurları kapsayacağını, 4 milyon TL'ye olan ödüllerin ise lider kadrosunu, bölge sorumlularını ve Merkez Komite üyelerinin yakalanmasını sağlayacak bilgileri kapsıyor. İlk etapta ayrılan 100 milyon TL'lik bütçenin, kısa sürede en az 500 milyon TL'ye çıkarılması öngörülüyor. Etkili bilgiyi veren kişiye, istemesi halinde yüz değiştirme, adres koruma gibi tüm koruma yöntemlerinin uygulanacağı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...