Tek yürek tek ses

Tek yürek tek ses

GÜNDEM Haberleri

Mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröriste karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceğiz, inlerine girerek kovalayacağız" dedi.

Türkiye, artan terör olaylarını protesto etmek için Sivil Dayanışma Platformu tarafından Yenikapı'da düzenlenen "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı mitingde birlik mesajları verildi. Miting öncesinde alana Türk bayrağı, Atatürk ve Erdoğan'ın posterlerinin yanı sıra 81 ilin adlarının yer aldığı flamalar asıldı. Öğe saatlerinde alana gelmeye başlayan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir" sloganları attı. Mehter marşlarının çalındığı sırada sık sık tekbirler getirildi. Erdoğan'ın gelmesinden önce tekrar aday gösterilmeyen AK Parti İstanbul milletvekili Uğur Işılak'ın şarkılar söyledi. Ayrıca Fatih Kısaparmak'ın "Er Meydanı", İbrahim Tatlıses'in "Biz Türk'üz Biz Kürt'üz" şarkıları çalındı. İbrahim Sadri ise, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" şiirini okudu. Şehit aileleri ve gazilerin yer aldığı protokolde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında DHKP-C'nin katlettiği şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın anne ve babası oturdu. 
"BAYRAĞA SAHİP ÇIKAN MİLLİDİR"
 Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan'ın konuşmasının ardından şehitler için Kur'ân-ı kerim okundu ve dua edildi. Davutoğlu ve İsmet Yılmaz'dan sonra söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Ebedi vatanımızı, bin yıllık kardeşliğimizi bölmek isteyenlere en güzel cevabı işte burada bugün sizler veriyorsunuz. Çıkmış birisi, 'Bayrağa saldırı mı var?' diyor. Daha ne olacaktı? Yalan üzerine inşa ettiğiniz bir dünyanız var. Cesetlerini kendilerine ait paçavraya sarıyorlar, ondan sonra da bayrağa saldırı mı var? Şimdi bazı beyaz Türklerin destekleriyle ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Sazla, cazla bu iş yürümez. Kim ki bu bayrağa sahip çıkıyorsa, o yerlidir, millidir, Türkiyelidir. 
“MECLİS'E?550 YERLİ?VEKİL?GÖNDERİN”
Benim ülkemde etnik sorun değil terör sorunu vardır. Bizim mücadelemiz de herhangi bir etnik gruba değil, terör örgütüne karşıdır. Milli birlik ve kardeşlik sürecinin geriye doğru işletilmesine asla izin vermeyeceğiz. Teröre ve teröriste karşı da en küçük bir müsamaha göstermeyeceğiz. Dağ taş koymadan bunları inlerine girerek kovalayacağız. Çünkü bizim bir şehidimizin bedeli hiçbir şeyle mukayese edilmez. İşte bu şekilde yeni Türkiye'nin yolunu açacak ve kapılarını aralayacağız. Fakat sizlerden bir ricam var. 1 Kasım için sizlerden tarihi bir gayret istiyoruz. Meclis'e hangi partiden olursa olsun fark etmez; 550 tane milli, bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum. Şu anda Türkiye'nin tek ihtiyacı budur. Siz sandıkta iradenize sahip çıkıp Meclis'e milli ve yerli vekiller gönderirseniz, gerisi çok kolay.” 
"BÖLÜŞÜRSEK TOK,BÖLÜNÜRSEK YOK OLURUZ"
 Meydanın birçok yerine "Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz", "Teröre lanet, birliğe davet", "Bir annenin bile akmasın gözyaşı, bir huzur kaplasın dağı taşı", "Terör insanlık suçudur" yazılı dev afişler vinçler yardımıyla yerleştirildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...