Davutoğlu, New York'a beş madde ile gidiyor

Davutoğlu, New York'a beş madde ile gidiyor

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, başbakan sıfatıyla ilk defa katılacağı BM Genel Kurulu toplantıları için yarın ABD'ye gidecek.

İsmail Sonsuz ANKARA
Başbakan Ahmet Davutoğlu, başbakan sıfatıyla ilk defa katılacağı BM Genel Kurulu toplantıları için yarın ABD'ye gidecek. Aralarında Almanya Başbakanı Angela Merkel, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de olduğu çok sayıda isimle ikili görüşme yapacak olan Davutoğlu, 29 Eylül'de ABD Başkanı Barack Obama'nın özel davetiyle "Terörle Mücadele Zirvesi Liderler Oturumu"na iştirak edecek. Davutoğlu, ertesi gün de BM Genel Kurulu'na seslenecek. Başbakan, hem konuşmasında hem ikili görüşmelerinde 5 hassasiyetin altını çizecek. Bunlar satır başları ile şöyle: "PKK ve IŞİD'e yönelik Türkiye'nin tavrı net. Teröre karşı ortak tutum sergileyelim. Suriye meselesinin çözümü için Esad rejiminin gitmesi ve ülkenin toprak bütünlüğünün korunması şart. Avrupa'da da krize sebep olan mülteci sorunu daha da büyümeden ortak adımlar atalım. BM Güvenlik Konseyi, yeniden yapılandırılmalı. İsrail askerlerinin El Aksa Camii'ne girmesi ve yürüttüğü operasyonlar durdurulmalı." Davutoğlu ayrıca, bütün liderlere mültecilerin durumunu anlatan bir mektup gönderdi. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...