Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Özel Güvenlik Bölgeleri' açıklandı

/ Kaynak: İHA
'Özel Güvenlik Bölgeleri' açıklandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Hakkari Valiliği il geneli ve ilçelerindeki 'Özel Güvenlik Bölgeleri'ni açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Ülkemiz geneli ve ilimizde terör olaylarının artması ile birlikte ilimiz mülki sınırları içerisinde bölücü terör örgütünün eylemlerine mani olmak amacıyla yapılan operasyonlarda vatandaşlarımızın zarar görmesini engellemek, sivil kayıpların önüne geçmek, milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasını sağlamak amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. Maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun 32/A Maddesi kapsamında, Valiliğimizce bazı bölgeler, 'Özel Güvenlik Bölgesi' olarak belirlenip ilan edilmekte ve söz konusu Özel Güvenlik Bölgeleri Valiliğimiz internet sitesinden basın duyurusuyla, köy muhtarlarına tebligat yoluyla ve cami anonsları yapmak sureti ile vatandaşlarımıza duyurulmaktadır. Özel Güvenlik Bölgelerine girilmesi veya çeşitli faaliyetlerde bulunulması hukuken ancak yetkili makamlardan alınacak izinle mümkün olmasına rağmen Özel Güvenlik Bölgelerine yetkili makamlardan izin almadan giren ve çeşitli faaliyetler gösteren vatandaşlarımızla karşılaşılmaktadır. İlimizde bulunan bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilerek bölgenin tamamen teröristlerden temizlenmesi, huzur ve güvenlik ortamının tekrar tesis edilmesi için vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermeleri, Özel Güvenlik Bölgelerinden özenle uzak durmaları can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir" denildi. 
ŞEMDİNLİ İLÇESİNDEKİ 'ÖZEL GÜVENLİK BÖLGELERİ' DE AÇIKLANDI
Hakkari Valiliği, Şemdinli ilçesindeki Özel Güvenlik Bölgeleriyle ilgili açıklama yaptı.
Valilik açıklamasında, "İlimiz sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız; ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Valilik makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır. Bu tedbirler kapsamında, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince Şemdinli ilçesi sınırlarında bulunan Kurigan Tepe-Bermeş Tepe-Hale Tepe-Hezir Bölgesi, Şemdinli ilçesi Uzuntarla Mahallesi doğusu; Günyazı Köyü, Olgunlar Mahallesi, Yeşilöz Mahallesi Kuzeydoğusu; Sarıca Mahallesi, Kayalar Köyü batısı; Seçkin Mahallesi güneybatısı; Kırmızı Toprak güneyi arasında kalan bölge, 27 Eylül 2015 günü saat 00:00:01'den 08 Ekim 2015 günü saat 23:59:59'a kadar 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiş olup, vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere izinsiz olarak girmesi yasaklanmıştır" denildi. 

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...