PKK'da çözülme!

PKK'da çözülme!

GÜNDEM Haberleri

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından elde edilen değerlendirmelere göre, bölücü terör örgütü "çözülme" süreci yaşıyor.

Bölücü terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan'ın basında çıkan 20 sayfalık açıklamaları, örgütün ne denli "köşeye sıkıştığının" açık göstergesi olarak yorumlanıyor.
TSK'nın özellikle son günlerde Beytüşşebap'ta yaptığı operasyonlar  sonrasında örgütün sözde yöneticilerinin telsiz konuşmaları ise "ilginç ve  itiraf" niteliğinde diyaloglara sahne oluyor. 
 
Bölücü terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan'ın uzun yıllar  en yakınında yer alan bir ismin geçen hafta güvenlik kuvvetlerine teslim olması  ve Karayılan'ın basında çıkan 20 sayfalık açıklamaları, örgütün ne denli "köşeye  sıkıştığının" açık göstergesi olarak yorumlanıyor. 
 
"Kanlı tarihlerinde" bölücü terör örgütünün başındaki hiçbir sözde  liderin bu denli kapsamlı bir açıklamaya gitmemesi, örgütün yaşadığı vahametin  açıkça ortaya çıkması olarak da değerlendiriliyor. 
 
Karayılan'ın konuşmasındaki çelişkilere bile bakılsa örgütün ne  durumda olduğunun açıkça görülebileceği ifade ediliyor. 
 
Bu arada güvenlik kuvvetleri, örgütün sözde eyalet liderlerinin,  telsiz konuşmalarında Karayılan'a, "Sıkıysa siz gelin çarpışın. İran'da keyif  yaparak emir vermekle bu işler yürümez" diyecek kadar ileri gittiğini de tespit  etti. 
 
Örgüte ait çok sayıda mühimmat bulundu 
 
  Beytüşşebap'ta görev yapan Mehmetçik'in sarp mevziler ve üs  bölgelerinde dün çekilen fotoğrafları, Türk askerinin motivasyonunun ne denli  yüksek olduğunu da gösteriyor. 
 
  Öte yandan, Beytüşşebap bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu  teröristlere yönelik 25 Eylül 2015 tarihinde icra edilen hava destekli operasyon  sonucunda çok sayıda kayıp veren örgütün kullandığı 8 mağaranın tespit edildiği  belirtildi. 
 
Bu mağaralarda yapılan aramalarda, 12 kalaşnikof piyade tüfeği, 2 av  tüfeği, 3 roketatar sevk fişeği, 6 roketatar mühimmatı, 220 adet 7,62 milimetre  çapında mühimmat, 126 adet 5,56 milimetre çapında mühimmat ve 17 kalaşnikof  piyade tüfeği şarjörü ele geçirildi. 
 
Mehmetçik ayrıca, 6 çuval amonyum nitrat (65 kilogram), 2 kilogram  plastik patlayıcı madde, 2 dürbün, 720 av tüfeği fişeği, 4 el telsizi, 1 büyük  telsiz, 1 telsiz şarj cihazı, 2 adet 10 kilogramlık bidon içerisine hazırlanmış  patlayıcı düzeneği, 50 mekanik fünye, çok sayıda yaşam malzemesi ve örgütsel  dokümanı da ele geçirdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...