Davutoğlu: Bizi koalisyona mecbur bırakmayın

Davutoğlu: Bizi koalisyona mecbur bırakmayın

GÜNDEM Haberleri

“MHP ve CHP ülke yönetimine katılmayı reddetti. Biz 13 yıl boyunca hep sözümüzü tuttuk. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim mitinglerinin ikincisini Erzurum'da gerçekleştirdi. Kentin girişinde Şah Dadaşlar Atlı Cirit Kulübü üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunu ekibince karşılanan Davutoğlu, otobüsten inerek bir süre atları sevdi; hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra şehir merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu; vatandaşların isteklerini dinledi. Ardından İstasyon Meydanı'na geçerek mitinge katılan binlere hitap eden Davutoğlu, şunları söyledi: "7 Haziran'dan sonra, daha o gün akşam milletimiz ne dediyse, 'başımızın üstüne' dedik. Milletimiz hükümetsiz kalmasın diye elimizden geleni yaptık ama olmadı. CHP blok siyaseti uyguladı, MHP hayır siyaseti... Birbirlerine başbakanlık teklif ettiler. Sanki bu teklifle verilebilecek bir şey gibi. Bu zor dönemde, biz terörle mücadele ederken MHP ve CHP ülke yönetimine katılmayı reddetti. Milletimiz, elini taşın altına koymayanları gördü. İnşallah 1 Kasım'da da notunu verecek. Sizin teraziniz şaşmaz. 1 Kasım'da tekrar iş başına diyoruz. Bizi bir daha koalisyon görüşmelerine mecbur bırakmayacaksınız. Biz de bu emaneti tertemiz taşıyacağız. 6-7 Ekim gibi olayların yaşanmasına bir daha asla izin vermeyeceğiz. İyi niyetimizi suistimal edenler, hak ettikleri cevabı aldılar, alacaklar. Kaos ortamını bertaraf etmek için bize destek verin. Biz 13 yıl boyunca hep sözümüzü tuttuk. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...