Erdoğan: Rusya Türkiye'yi kaybeder

Erdoğan: Rusya Türkiye'yi kaybeder

GÜNDEM Haberleri

“Türkiye'ye yapılan saldırı NATO'ya yapılmış bir saldırıdır, bunun bilinmesi lazım”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika Başbakanı Charles Michel ile düzenlenen ortak basın toplantısında kameralar karşısına geçti. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Rusya'nın Türkiye'nin hava sahasını ihlal etmesine ilişkin, “Buna karşı tavrını NATO almıştır, bundan sonra da alacağına kesinlikle inanıyorum. Çünkü Türkiye'ye yapılan saldırı, NATO'ya yapılmış bir saldırıdır. Bu konuyla ilgili olarak Rusya ile olan ilişkilerimiz malumdur ama Rusya, Türkiye gibi eğer bu konuda birçok işbirliğini yapmış olduğu dostunu da kaybederse çok şeyi kaybeder, bunu da bilmesi lazım” dedi. Suriye krizinin de ele alındığını toplantıda Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suriye krizi, savaşın sona ermesi, Esed'in artık burayı bırakıp gitmesi noktasında hassasiyeti olanlar var, olmayanlar var. 350 bin insanın ölümüne neden olan, bir devlet terörü estiren bir kişi şu anda Suriye'nin başındadır ama bunu korumaya çalışanlar var. İran bunlardan bir tanesidir. Rusya bunlardan bir tanesidir. Buna tabii bizim sabretmemiz mümkün değil.”
 Mülteciler konusunda ise Erdoğan Suriye Türkiye arasındaki sınırın 911 kilometre olduğunu hatırlatarak sadece Suriye'den gelen mülteciler olmadığını, 350 kilometre Irak ile sınırımızın bulunduğunu ifade etti. Erdoğan “Türkiye'deki Suriyeli mülteciler 2 milyon, 350 bin de Irak'tan var. Biz ayrım yapmadan ülkemizde bunları ağırlıyoruz” dedi. Mülteciler konusunda “Açık kapı politikası uyguladık” diyen Cumhurbaşkanı, dünyanın bu olaya Aylan'dan sonra ilgi göstermeye başladığını ifade etti. Erdoğan, “Ne zaman ki Aylan olayı oldu dünya buna yaklaştı” dedi. 
Terörle mücadele konusuna da değinen Erdoğan, şu değerlendirmeleri yaptı: “İŞİD terör örgütüyle bunun yanında PKK, DHKP-C, bütün bu terör örgütleriyle bir ortak mücadele platformunun oluşması lazım. 'Benim teröristim iyi, seninki kötü' anlayışı olmaz. El Nusra terör örgütü, ne deniyor, İŞİD'e karşı o da savaşıyor. İŞİD ile savaşıyor diye El Nusra iyi oluyor mu? Ama PYD ve PKK, DAİŞ ile savaşıyor diye onu dost olarak ilan edenler var. Böyle bir yanlışlık olamaz. Burada, bir şeyi daha ayırt etmemiz lazım.” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği'nin yenilenen hizmet  binasının açılışını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...