Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ortak ordu için ilk adım

Ortak ordu için ilk adım

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan arasında 'Avrasya Askerî Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilâtı' kurulmasına yönelik çalışmalar yapılıyor.

Azerbaycan'da resmîtemaslarda bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Trend Haber Ajansı'na yazılı bir röportaj verdi. Akar Türk devletleri arasında ortak bir ordu kurulmasıyla ilgili olarak “Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan arasında, Avrasya Askerî Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilatı'nın (TAKM) kurulmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir” dedi.  Azerbaycan ve Türkiye'nin askerî alanda hangi ortak projeleri hayata geçirmeyi planladığı yönündeki soru üzerine Akar, “Türkiye ve Azerbaycan, gücünü ortak bir tarih ve kültür birliğinden alan sıkı bağlarla birbirine kenetlenmiş, geçmişte olduğu gibi bugün de kader birliği içindeki iki ülkedir. Böylesine sarsılmaz bir temel üzerine kurulmuş ilişkilerimiz, büyük bir aşama kaydederek bugün birçok alanda 'stratejik ortaklık' boyutuna taşınmıştır.” dedi. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...