Dargeçit'teki PKK'ya ağır darbe

Dargeçit'teki PKK'ya ağır darbe

GÜNDEM Haberleri

Dargeçit'teki operasyonda, 35 hendek ve barikatın kapatıldı, 5 patlayıcı düzeneğinin patlatıldı, bir kamyon ve bir kepçenin de etkisiz hale getirildi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, sokağa çıkma yasağının ardından bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda, 35 hendek ve barikatın kapatıldığı, 5 el yapımı patlayıcı düzeneğinin kontrollü şekilde patlatıldığı, bir kamyon ve bir kepçenin de patlayıcı bulunduğu şüphesiyle etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Dargeçit'teki iki gündür süren terör örgütüne yönelik operasyonlarda, 35 barikat ve hendeğin kapatıldığı, 5 el yapımı patlayıcı düzeneğinin kontrollü olarak patlatıldığı, bir kamyon ve bir kepçenin de patlayıcı bulunduğu şüphesiyle etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Dargeçit'teki PKK'ya ağır darbe

Güvenlik güçlerinin vatandaşların yaşamının normale dönmesi için yoğun çaba gösterdiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Vatandaşlarımızın bölücü terör örgütü mensuplarının sebebiyet verdiği olumsuz yaşam koşullarına maruz kalması neticesinde yaşamın normale döndürülmesi maksadıyla güvenlik güçlerimizin yoğun çaba içerisinde dikkatli ve titiz çalışmalarına devam ettiği, halkımızın bu süreç içerisinde göstermiş olduğu sağduyunun takdire şayan olduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Jandarma ve polis ekiplerinin ilçedeki operasyonlarını sürdürdüğü kaydedildi.

İlçede, 10 Ekim Cumartesi günü saat 07.00 itibarıyla kamu düzeninin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, aranan şahısların yakalanması, tuzaklanmış ve patlayıcı madde yerleştirilmiş hendek ile barikatların kaldırılarak, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması maksadıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...