Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Katliamın 5 mesajı

Katliamın 5 mesajı

GÜNDEM Haberleri

AK Parti üst yönetimi ve hükümet cephesinde, bu eylemle özellikle Türkiye'ye 'Ortadoğu'dan elini çekmesi' mesajının verildiği tespiti yapıldı.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Barış mitinginde patlatılan bomba olayını masaya yatıran AK Parti üst yönetimi ve hükümet cephesinde, bu eylemle özellikle Türkiye'ye 'Ortadoğu'dan elini çekmesi' mesajının verildiği tespiti yapıldı.
Olayın ardından Başbakan Davutoğlu başkanlığında üst üste toplantılar ve güvenlik zirveleri yapıldı. Yapılan toplantılarda öne çıkan değerlendirmeler şöyle:
1- Seçim sürecine müdahale: HDP'nin oyları baraj sınırına gelmişti. Bu oyların yükseltmek için bombalama eylemi yapılmış olabilir. Çünkü uluslararası güçler 4 partili bir meclis istiyor. 
2- Türkiye yönetilemiyor mesajı vermek: Türkiye'de 7 Haziran'dan sonra ortaya çıkan tabloda koalisyonun kurulamaması bu nedenle yeniden seçimlere gidilmesi kararı alınmasından sonra birtakım çevreler Türkiye yönetilemiyor mesajı vermek istemiş olabilir. 
3- Dünyada 'Türkiye'de sokaklar güvenli değil' algısı oluşturmak isteniyor. 
4- Türkiye'nin kendini hedef alan örgütlere özellikle de IŞİD'e karşı bir şey yapmadığı iddialarını güçlendirmek. 
5- Türkiye'nin Ortadoğu'dan elini çekmesini sağlamak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...