Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Florya İş Adamları Derneği'ne "himmet" operasyonu: 19 gözaltı

Florya İş Adamları Derneği'ne "himmet" operasyonu: 19 gözaltı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Florya İş Adamları Derneği'ne (FİADER) yönelik operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı.

Fethullah Gülen cemaatine himmet adı altında finansal destek sağladığı öne sürülen derneğe gerçekleştirilen operasyonda 400 bin lira, 50 bin dolar ve 600 bin lira değerinde çek ve senete ele geçirildi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, aralarında iş adamlarının da olduğu bir grubun Florya İş Adamları Derneği'nde (FİADER) Gülen cemaatine "himmet" adı altında finansal destek sağlamak için toplantı yaptığı ihbarını aldı. Önceki gün gerçekleştirilen operasyonda aralarında dernek çalışanları ve üye işadamlarının da bulunduğu 19 kişi gözaltına alınırken, polis ekipleri çok sayıda belge ve dijital dokümanın yanı sıra 400 bin lira, 50 bin dolar ve 600 bin lira değerinde çek ve senete el koydu.


Telefonlar başka odada
Olası bir dinleme durumuna takılmamak için toplantı öncesi cep telefonlarını başka bir odaya bıraktıkları öne sürülen dernek üyelerinin "himmet" adı altında Gülen cemaatine finansal destek sağlamaya çalıştığı belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcığı talimatıyla gölatına alınan şüphelilerin sorguları İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...