Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yine o Rus ajansının iddiası

Yine o Rus ajansının iddiası

GÜNDEM Haberleri

Ankara saldırısının geldiğini 10 gün önce duyuran Sputnik bu sefer “IŞİD metropollerde bomba yüklü lüks araçlarla saldıracak” diye yazdı.

Ankara Tren Garı önünde geçtiğimiz cumartesi düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 102'ye yükseldi. Terör saldırısında ağır yaralanan öğretmen Ata Önder Atabay, dün tedavi gördüğü Gazi Hastanesinde hayatını kaybetti. Atabay'ın cenazesi Malatya'ya gönderildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 13 kişinin sorgusu ise sürüyor. Bu arada katliamdan 10 gün önce IŞİD militanlarının eylem için Türkiye'ye geçtiğini duyuran Rus Haber Ajansı Sputnik, bu sefer yeni bir iddia ortaya attı. Ajans, terör örgütü IŞİD'in İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır başta olmak üzere bazı metropollerde bomba yüklü araçlarla terör saldırıları yapmaya hazırlandığını yazdı. İddiasını Emniyet yetkililerine dayandıran Sputnik, haberinde şu ifadelere yer verdi:
“Emniyet güçleri, IŞİD'in Ankara'daki saldırıyı 'uyarı' amaçlı yaptığı ve daha büyük saldırılara hazırlandığı yönünde istihbarata sahip. Buna göre IŞİD'in Türkiye'de 10 adet bomba yüklü aracı var. Araçların, dikkat çekmemek için bu tür terör eylemlerinde kullanılan, pikap ya da kamyonetlerden değil, lüks sınıfa giren araçlardan seçildiği belirtiliyor. Örgütün Türkiye'de yapmaya hazırlandığı terör eylemleri kararının, Suriye'nin Rakka kentinde bulunan 'Türkiye Şurası' tarafından alındığı biliniyor. Güvenlik güçleri alarm durumuna geçti.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...