Üç bin Ahıskalı geliyor

Üç bin Ahıskalı geliyor

GÜNDEM Haberleri

3 bin Ahıska Türkü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'ye getirilecek.

Özbekistan'ın Fergana Vadisi bölgesinde 1989'da yaşanan Fergana Olayları'nın ardından Ukrayna'nın Donetsk ve Slavyansk bölgelerine göç eden Ahıska Türkleri, yeni bir göçe hazırlanıyor. Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasındaki sıcak temasın olduğu bölgede yaşayan ve Donbass Savaşı'ndan olumsuz etkilenen 677 aileye mensup 3 bin Ahıska Türküne kucak açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla getirilecek Ahıska Türkleri, Erzincan ve Kars'ta TOKİ'nin tahsis edeceği konutlara yerleştirilecek.
İSKANLI GÖÇ KARARI ÇIKTI
Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Uçar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 Mart'ta Ukrayna'ya yaptığı ziyarette Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov ve beraberindeki heyeti kabul ettiğini ve kendisine sunulan rapor üzerine talimat verdiğini hatırlattı. Uçar, "Nisan ayında Bakanlar Kurulunun Kanun Hükmündeki Kararnamesi ile Ahıska Türklerinin 'iskanlı göç' kapsamında Türkiye'ye getirilmesi karara bağlandı” diye konuştu.
VATANDAŞ OLACAKLAR
Uçar, “Savaş bölgesi olmasından dolayı gayrimenkullerini satmaları mümkün değil. 10-15 gün içinde göçü başlatacağımızı düşünüyorum. Türkiye'nin ana politikası Ahıska Türkleri'ni yerlerinde güçlendirip orada kalmalarını sağlamak ama bu grubun orada güçlendirilmesi mümkün değil. Güvenliklerini sağlayamıyorlar” ifadesini kullandı. Uçar, Ahıskalıların bir süre sonra vatandaşlığaa alınacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...