Başbakan: Muhalefet şantaj siyaseti yapıyor

Başbakan: Muhalefet şantaj siyaseti yapıyor

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kayseri mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi.

“Teklif ettiğimiz her şeye 'hayır' diyen Bahçeli, kenardan ahkâm kesiyor. Kılıçdaroğlu ise yaptığımız mahrem görüşmeyi utanmadan siyasî malzeme yapıyor. Ne biliyorsanız açıklayın, hodri meydan!”Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nu dinledikten sonra onların maskelerini indirmek için konuşmaya karar verdiğini belirten Davutoğlu, şunları söyledi: "Ankara'daki saldırıdan sonra Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye görüşme çağrısında bulundum. Her zamanki sorumsuzluğu ile 'hayır' dedi. Bahçeli teröre karşı birlik olma çağrımıza 'hayır' dedi. Hükümet kuralım dedik 'hayır' dedi. Seçime giderken hükümet kuralım dedim 'hayır' dedi. Hani sayın Ecevit koalisyon teklif ettiğinde 'içimize sinmiyor' diyordu. Onlarla koalisyon kurdular bize 'hayır' dediler. Terörle mücadele ederken kenardan ahkam kestiler. Kılıçdaroğlu ise, yaptığımız görüşmelerin ardından, bunu esefle söylüyorum, bir parti üyesinin yapmayacağı şekilde siyasi malzeme haline getirdi. Utanmadan, 'Açıklarsam Davutoğlu zor durumda kalır' diyor. Aklınca şantaj yapıyor. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, bildikleri ne varsa hiç durmadan söylesinler. Siyaset mahrem işidir. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli mahrem görüşmeleri siyasi malzeme yaparlarsa bize de 'Konuş konuşabilirsen' demek düşer."
Terörle mücadeleye de değinen Başbakan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yüksekova'da 3 kahraman askerimizi şehit verdik 20'ye aşkın teröristi etkisiz hale getiren askerlerimize rahmet diliyorum. Damla damla hesabını soracağız. Bu ülkenin dağları tek bir terörist kalmayana kadar, tek bir silah bu millete yöneltilmeyene kadar mücadelemiz sürecek. Biz bu mücadeleyi yaparken kenardan seyredenler var. O terör örgütlerini savunanlara sesleniyorum. Ne istiyorsunuz bu ülkeye yapılan yatırımlardan. Hakkarili vatandaşlarımızın tüm Türkiye ile kucaklaşmasından mı rahatsızsınız? Biz bu ülkenin gelişmesini kalkınmasını Kürt ve Türk'ün ebediyen kavuşmasını istiyoruz. Barış ve huzur geldiğinde bu terör çetelerine ekmek yok. Varlık sebepleri ortadan kalkıyor. Bu kirli ittifakın hedefi Türkiye'dir. Hedef demokrasimizdir. Kaybedeceksiniz."

ATAMA?MÜJDESİ

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında yıl sonuna kadar engellilere, Şubat ayında da öğretmenlere yeni atama müjdesi verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...