MHP'den skandal Davutoğlu başvurusu

MHP'den skandal Davutoğlu başvurusu

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gurbetçilere yazdığı mektup için MHP'den skandal bir başvuru geldi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, yurtdışında yaşayan 3 milyon Türk vatandaşına 1 Kasım seçimleri için mektup yazmıştı. Mektubunda Türk vatandaşlarına yönelik çalışmalarından söz eden ve bundan sonra yapacakları faaliyetlerle ilgili bilgi veren Başbakan Davutoğlu, Avrupa'daki Türklerin biriken sorunlarına çözüm yolları bulmak için çaba sarf ettiklerini de kaydetmişti.

MHP hapis cezası istedi

Davutoğlu'nun mektubunun ardından Milliyetçi Hareket Partisi'nden skandal bir başvuru geldi. MHP, Yüksek Seçim Kurulu'ndan mektupların toplatılmasını ve mektubu yazdığı için Davutoğlu'na 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

MHP'nin başvurusuna dair bilgi veren AK Parti YSK Temsilcisi Şeref Malkoç, MHP hakkında “Bu başvurunun akılla, mantıkla, siyasetle, hukukla zerre kadar alakası yoktur. MHP Genel Merkezinde hiç mi aklı başında bir yönetici yok" yorumunda bulundu.

Yurtdışındaki vatandaşlarımızın oy kullanmasına yönelik MHP Lideri Bahçeli ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan da teşviklerin geldiğini belirten Malkoç, “Böyle bir kin veya düşmanlık olabilir mi?" sözleriyle tepki gösterdi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun MHP'nin başvurusunu 298 sayılı kanuna aykırı bularak reddettiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...