Üniversite inşaatında iskele çöktü: 5 yaralı

/ Kaynak: İHA
Üniversite inşaatında iskele çöktü: 5 yaralı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesi'nde yapımı devam eden alışveriş merkezi binasında çökme meydana geldi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesi'nde Öğrenci Sokağı Projesi kapsamında yapımı devam eden alışveriş merkezi binasında beton dökme çalışması esnasında işçilerin üzerinde bulunduğu iskelenin çökmesi sonucu 2'si ağır 5 işçi yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, gece vardiyasına kalan işçiler beton dökme çalışması yapması esnasında iskele bir anda çöktü. Çökme sonucu 2 işçi enkazında altında kalırken, 4 işçi de iskeleden düştü. Olay yerine gelen 112 ekipleri ve AFAD ekipleri, enkaz altında kalan 2 işçiyi kurtarırken, yaralanan 3 işçiye ise 112 ekipleri müdahale etti. Yaralılardan 112 ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinden sonra Mehmet Taşçı, Tahir Kültür ve Zeki Songul isimli işçiler Burdur Devlet Hastanesi'ne, Celal Tekin ve Selman Ekren isimli işçilerin ise hafif yaralanması sonucu Bucak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 


DİNLENİYORDUK, GÜRÜLTÜYE YETİŞTİK 
İnşaatta kalan Usta Ahmet Yıldırım, dinleniyorken bir anda gürültü koptuğunu ve iskelenin çöktüğünü gördüklerini söyledi. Beton dökümü sırasında 6 işçinin çalıştığını ve çökme sonucu işçilerin enkaz altında kaldığını söyleyen Usta Ahmet Yıldırım: “olay beton dökme esnasında oldu. Koğuştaydım dinleniyordum. Kalıbın çökmesiyle bir gürültü oldu, gürültüye yetiştik. 5 tane yaralı var. 2 tanesini ambulansla götürdüler, 3 tanesi ayakta hastaneye gitti” diye konuştu. 


AFAD EKİPLERİ İŞÇİLERİ KURTARDI 
Enkaz altında kalan işçilerin AFAD ekipleri tarafından kurtarıldığını açıklayan ve olay hakkında bilgi veren AFAD İl Müdürü Mehmet Oral: “Üniversitemizin alışveriş merkezi olarak yapılan iskele çökme olayı ile karşılaştık. 112 çağrı merkezine gelen ihbar üzerine ekiplerimiz olay yerine intikal etti ve bu aşamada arkadaşlar işçiler tarafından çıkarıldı ve hastaneye intikali sağlandı. Aldığımız bilgiye göre, akşam vardiyasında çalışan işçiler olduğu anlaşılıyor. İskeleye beton dökümü esnasında çökme meydana gelmiş, şu anda 2 işçinin ağır yaralı olduğunu biliyoruz. Diğerleri ise hafif yaralı, göçük altında kimse kalmadı” şeklinde konuştu.
Olay sonrası hastaneye koşan bazı işçiler telaşlanarak, sağlık personelleriyle gerginlik yaşadı. Hastaneye gelen CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker ise işçilerle görüşerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.  

##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...