Davutoğlu: Şaha kalkacağız

Davutoğlu: Şaha kalkacağız

GÜNDEM Haberleri

“Kutlu yürüyüşe çelme takmak istediler, tuzaklar kurdular. Ama biz meydanı bu alçaklara bırakır mıyız? 1 Kasım'da Türkiye kazanacak”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Birileri bu meydanda toplanan bu kardeşlerimizi, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Sünni, Alevi diye ayrıştırma, bölme hesapları yapabilir. Ancak burada İstanbullular olarak bulunuyoruz. İstanbullular olarak biriz, beraberiz, iriyiz,  diriyiz" dedi. Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından "Sen Ben Yok Türkiye Var, Yenikapı'da Birlik Var, Kardeşlik Var" sloganıyla Yenikapı Meydanı'nda düzenlenen mitingde coşkulu kalabalığa hitap etti. Teröre değinen Davutoğlu, "Bu milletin canına, birliğine, dirliğine, kardeşliğine kastedenleri, mutlaka adalete teslim edeceğiz. Ama biz demokrasiden, hukuktan, adaletten ve hep beraber insanca yaşamaktan, onurlu bir şekilde yaşamaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bilin ki dirliğimize, birliğimize, kardeşliğimize kastedenler mutlaka kaybedecek" dedi. AK Parti'nin tek başına iktidara geleceğini ve çok daha büyük atılımlara imza atacağını bildiren Davutoğlu, “Puslu havada çakallar ortaya çıkar. Ama biz dimdik durup gerekeni yaptık. 1 Kasım'da emaneti alıp, yine reform yapacağız, yeni Anayasa'yı hazırlayacağız” dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin zor zamanlarda sorumluluk almaktan kaçtığını vurgulayan Başbakan, HDP'yi de "Eşbaşkanları herkesi sokağa döktü, kan akıttı” şeklinde eleştirdi. Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Karşımıza gelenleri bir rüzgar gibi esip geçeceğiz. Bu ülkenin her insanının canı da hukuku da bize emanettir. Teröre asla izin vermeyeceğiz. Silahlar gömülünceye, terör sona erinceye kadar kararlı şekilde mücadele edeceğiz. Onlar '7 Haziran'dan sonra ülkede kaos ortamı çıkartırız' zannettiler. Biz bunlara meydanı bırakır mıyız? Bunların yaşamayla, yaşatmayla sorunları var. Bunlar gencecik çocukları dağa çıkarıp ölümle tanıştırıyorlar. Kendilerinden olmayana, yaşam hakkı tanımıyorlar. Ellerindeki medya gücünü kullanıp bunlar 40 yıllık terör örgütünü barış havarisi gibi gösteriyorlar. Terörden barış güvercini olur mu? Nişantaşı'ndan Kandil'e köprüler kuruyorlar. Onlar terör köprüleri kursunlar, biz gönül köprüleri kuruyoruz. Askerlerimiz, polislerimiz, sivil vatandaşlarımız şehit edildiler. İnsanlık dışı eylemlerin hedefi Türkiye, milletimiz, birliğimizdir. Saldırılar ülkenin önünü kesmek için yapılıyor. 13 yıldır devam eden huzur ve istikrarı ortadan kaldırmak için yapılıyor. Milletimizin sandığa yansıyacak iradesini zaafa uğratmak için yapılıyor. Türkiye 13 yıldır imza attığımız büyük başarılarla, projelerle sizlerin verdiği destekle şaha kalktı. Bu yürüyüşe çelme takmak istediler. Türkiye'nin istikrarını bozmak için tuzaklar kurdular. Biz çıktığımız yoldan geri döner miyiz? Bu tuzaklar karşısında köşemize çekilir miyiz, meydanı bu alçaklara bırakır mıyız?.."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...