Kayyum polis eşliğinde girdi

Kayyum polis eşliğinde girdi

GÜNDEM Haberleri

Atama kararının ardından Kanaltürk ve Bugün TV'nin İstanbul Mecidiyeköy'deki binasına gelen kayyumlar kanalın yayınını durdurdu.

Koza - İpek Grubu'na bağlı 22 şirkete kayyum atanmasının ardından grubun televizyon kanallarının yayınına dün sabah müdahale geldi.  Kayyum heyeti, grubun medya şirketlerinin bulunduğu binaya, polisin kilitli kapıları demir makasıyla kesmesiyle girdi. Bina önünde bekleyenler ile polis arasında çıkan arbede sırasında 5 kişi yaka-paça gözaltına alındı. Kayyum ekibi polis eşliğinde içeri girdi. Kanaltürk ve Bugün TV'nin ana kumanda odasına giren kayyum görevlileri ile Kanaltürk Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros arasında tartışma çıktı. Toros, yayına müdahale edilemeyeceğini belirterek kayyum görevlilerinden ana kumanda odasından çıkmasını istedi. Ana kumanda odasındaki tartışma devam ederken kanal, alt yazıyla, “yayınımız kesildi” duyurusunu geçti. Daha sonra Toros'a bu görevinden alındığı tebliğ edildi. Bu arada, binaya gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş ve Eren Erdem de yaşananlara tepki gösterdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...