Cumhurbaşkanı: Kardeşliğimizle tüm kirli oyunları bozarız

Cumhurbaşkanı: Kardeşliğimizle tüm kirli oyunları bozarız

GÜNDEM Haberleri

Cumhuriyet Bayramı, devletin zirvesiyle halkı bir defa daha buluşturdu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, devletin zirvesinden sokaktaki vatandaşına kadar her kesim tarafından büyük bir heyecanla kutlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin balkonundan, bayram dolayısıyla bir kilometre uzunluğundaki Türk bayrağıyla “Cumhuriyet Yürüyüşü” gerçekleştiren vatandaşlara hitap etti. Herkesin bayramını kutlayan Erdoğan, “Cumhuriyet Bayramı'nın 92. yıl dönümünde gösterdiğiniz bu ilgiye, coşkunuza minnettarım” dedi. 
Türkiye'nin tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek vatan anlayışıyla 2023'ten sonra dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olacağına inandığını belirten Erdoğan, vatandaşlara, “İnanıyorum ki bu necip millet hedeflerine sarsılmadan ulaşacaktır” diye seslendi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bayrağımızla tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya bir mesaj veriyorsunuz, bu mesaj tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet mesajıdır. Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Roman'ı, Zaza'sı, Boşnak'ı, Gürcü'süyle, 78 milyonun tüm gençliğine Ankara'dan kalbi şükranlarımızı bildiriyoruz. Kardeş olalım, bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım. İnanıyorum ki bu bayram, tüm Türkiye'nin birliği için bir mesajıdır. Bizi bölmek isteyenlere karşı şu yürüyüşünüz bir sevgi, birlik, beraberlik yürüyüşüdür.”
Öte yandan 29 Ekim için Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tören, bu yıl daha sivil ve renkli görüntülere sahne oldu. Atlı Tören Kıtası ve Cumhurbaşkanlığı Koruma Başkanlığı Motosikletli Timleri eşliğinde tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, üstü açık klasik otomobilden tören birliklerini ve katılımcıları selamladı. Erdoğan'a, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da eşlik etti. Kutlamaları şeref locasından kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile kuvvet komutanları da katıldı. Anıtkabir'deki ilk törende devletin zirvesi tam kadro hazır bulunurken, MHP ve HDP'den katılım olmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...