Yalçın Akdoğan oyunu kullandı

/ Kaynak: AA
Yalçın Akdoğan oyunu kullandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, eşi Aslıhan Akdoğan ile Yenimahalle'deki Özel Mehmet Tunç İlkokulunda oy kullandı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Halk iradesinin sandığa yansıması demokrasinin, siyasetin kazanması anlamına gelir ve teröre de verilecek en güzel cevaptır. Ankara'da gerçekleşen terör saldırısı özellikle seçimi gölgelemeyi amaçlıyordu. Bu bomba aynı zamanda sandığa, demokrasiye konulmuştu. Buna karşı bugün seçimlerin yapılıyor olması başlı başına büyük bir kazanç ve değerdir" dedi.
Akdoğan, Milletvekili Genel Seçimi için oyunu, Yenimahalle'deki Özel Mehmet Tunç İlkokulu'nda, 4026 numaralı sandıkta kullandı.
Eşi Aslıhan Akdoğan ile okula gelen Yalçın Akdoğan, oyunu sandığa atarken "Hayırlı olsun" temennisinde bulundu.
Akdoğan, okuldan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, oy kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirdiklerini belirterek, bugün 175 bin sandıkta yaklaşık 54 milyon seçmenin oy kullanacağını hatırlattı.
Vatandaşların hür şekilde iradelerini sandığa yansıtmasının önemli olduğunu ifade eden Akdoğan, "Halk iradesinin sandığa yansıması demokrasinin, siyasetin kazanması anlamına gelir ve teröre de verilecek en güzel cevaptır. Ankara'da gerçekleşen terör saldırısı özellikle seçimi gölgelemeyi amaçlıyordu. Bu bomba aynı zamanda sandığa, demokrasiye konulmuştu. Buna karşı bugün seçimlerin yapılıyor olması başlı başına büyük bir kazanç ve değerdir" diye konuştu.
Akdoğan, Türkiye'de demokrasinin kökleştiğini, kurumsallaştığını ve belli bir olgunluğa geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Milletimizin iradesini sandığa yansıtmasına saygılıyız. Sandıktan çıkacak her türlü sonuca, 7 Haziran'da da kazandığımız 10 seçimde de saygı gösterdik. Bugün milletimizin iradesi başımızın gözümüzün üzerinedir. Seçimlerin şeffaf bir şeklide, adil dürüst bir şekilde sonuçlanması, sandıkların çok hızlı bir şekilde açılması birçok Avrupa ülkesinden hızlı bir şekilde sonuçların alınıyor olması, Türk demokrasisinin geldiği aşamayı göstermektedir. İnşallah bugün milletimiz kendi geleceğini oylayacak ve ben de ülkemin geleceğinde söz sahibiyim diyecek."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...