1 Kasım sonuçları YSK tarafından saat 11:00'da açıklanacak

/ Kaynak: İHA
1 Kasım sonuçları YSK tarafından saat 11:00'da açıklanacak

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi kesin sonuçlarını saat 11.00'de açıklayacağını bildirdi.

1 Kasım'a ilişkin YSK Konferans Salonu'nda gazetecilere açıklama yapan Güven, "İtiraz süreci sona erdi. Bütün sonuçları karara bağladık. Bir iki maddi hatanın dışına herhangi bir itiraz olmadı. Sonuçları kesinleştirdik, saat 11.00 itibarıyla açıklayacağız" dedi. Yasa gereği TBMM Genel Kurulunun kesin seçim sonuçlarının açıklandığı günü takip eden 5. gün saat 15.00'te toplanması gerekiyor. Bu kapsamda, milletvekilleri yemin edecek. Aynı gün Davutoğlu AK Parti Genel Başkanı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yeni hükümet için ilk görüşmeyi yapacak. Saat 111 Kasım seçim sonuçlarına yönelik itiraz süreci dün tamamlanmıştı. Seçimin ardından ilk itirazlar sandık kurullarına, ardından ilçe ve il seçim kurullarına yapılmıştı. YSK itirazda bulunma süresi ise dün saat 17.00 itibariyle sona erdi ve seçim sonuçlarına itiraz süreci tamamlanmış oldu.

HANGİ PARTİ KAÇ İTİRAZDA BULUNDU?
Kurula bugüne kadar siyasi partilerden 12 ildeki sonuçlara yönelik itiraz geldi. Ak Parti, Niğde ve Van'daki sonuçlara, CHP, Erzincan, Trabzon, Denizli ve Kahramanmaraş'taki sonuçlara, MHP, Tokat ve Eskişehir'deki sonuçlara, HDP ise Elazığ, İstanbul, Mersin ve Tunceli'deki sonuçlara itiraz etti.Kurul, MHP'nin Eskişehir'deki itirazı sonucu tespit edilen maddi hatanın düzeltilmesini kararlaştırırken, diğer itirazların tamamı reddedildi.


YENİ HÜKÜMET NE ZAMAN KURULACAK?
Yasa gereği TBMM Genel Kurulunun kesin seçim sonuçlarının açıklandığı günü takip eden 5. gün saat 15.00'te toplanması gerekiyor. Bu kapsamda, TBMM Genel Kurulu, 17 Kasım Salı günü toplanacak ve milletvekilleri yemin edecek.
Aynı gün geçice seçim hükümeti düşecek. Meclis'teki oturumun ardından Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yeni hükümet için ilk görüşmeyi yapacak.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...